Antena Meniu Search
x

Video Putin îşi joacă toate cărţile în război, în timp ce disperarea la graniţele Rusiei creşte. Concert uriaș de susţinere în Moscova

Vladimir Putin îşi joacă toate cărţile în războiul pe care l-a pornit în Ucraina. Mizează că referendumurile din cele patru regiuni ucrainene îi vor aduce victoria mult visată. Ca să fie cât mai convingător, a organizat inclusiv un uriaş concert de susţinere în Moscova. Între timp, disperarea la graniţele Rusiei creşte, oamenii vor să scape cu orice preţ de înrolarea forţată.

de Redactia Observator

la 24.09.2022, 21:06

Vezi și

O mare de oameni, de toate vârstele, reuniţi sub sloganul "Nu îi abandonăm pe oamenii noştri". Aşa a arătat Moscova în timpul mitingului organizat în favoarea referendumurilor din cele patru regiuni ucrainene. Mulţi dintre participanţi au venit cu steaguri ale Rusiei şi ale republicilor populare Doneţk şi Lugansk. Alţii au adus pancarte şi afişe gigantice, cu mesaje patriotice - "O singură limbă, o singură istorie, o singură soartă". 

Liderul rus nu a fost, însă, prezent la marea demonstraţie. Din Moscova, sărbătoarea s-a întins în regiunile Ekaterinburg şi Khabarovsk. Petreceri în stradă cu cântece şi dansuri tradiţionale s-au organizat şi în Crimeea. În Mariupol, unii stau la cozi pentru a vota alipirea de Rusia, alţii protestează. 

Liderii autoproclamaţi din regiunile Doneţk şi Luhansk sunt însă optimişti

Leonid Pasecinik, lider separatist din Lugansk: Cetăţenii îşi vor exprima, cu siguranţă, dorinţa ca Republica Populară Lugansk să se alăture Federaţiei Ruse. 

Pe acelaşi subiect

Preşedintele ucrainean ia măsuri de siguranţă şi cere oamenilor din teritoriile ocupate să evite înrolarea în armata rusă, iar dacă totuşi sunt mobilizaţi, să saboteze orice activitate a inamicului.

Volodimir Zelenski, președintele Ucraieni: Acestea nu sunt doar crime împotriva dreptului internațional și a dreptului Ucrainei. Acestea sunt crime împotriva unor anumite persoane, împotriva oamenilor.

De la Kremlin sunt mitraliate în continuare ameninţări. 

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Constituția Federației Ruse va intra imediat în vigoare în privinţa acestor teritorii. Totul este extrem de clar punctat acolo în acest sens. 

Comunitatea internaţională condamnă ferm războiul din Ucraina

"Când un membru permanent al Consiliului de Securitate declanşează un război neprovocat şi nejustificat, condamnat de Adunarea Generală (n.r.: a ONU), suspendarea sa din Consiliul de Securitate ar trebui, după părerea mea, să se facă automat", a fost de părere preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Peste graniţă, în Rusia, mobilizarea forţată continuă. Între timp, cozile celor care vor să scape de înrolare se întind pe zeci de kilometri la graniţa cu Finlanda. Şi la punctele de trecere spre Georgia se aşteaptă 15 ore. 

Viziunea liderului rus este, însă, alta. Obiectivul ar fi să aducă 1.200.000 de bărbaţi pe linia frontului. Pentru asta, autorităţile militare ar fi primit deja indicaţia să găsească recruţi mai ales în zonele rurale şi nu la Moscova, Sankt Petersburg şi alte mari oraşe unde au avut loc manifestaţii împotriva războiului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Putin îşi joacă toate cărţile în război, în timp ce disperarea la graniţele Rusiei creşte. Concert uriaș de susţinere în Moscova