Antena Meniu Search
x

Video Putin, nouă schimbare de strategie în relaţia cu Occidentul. Aprobă prelungirea acordului de transport a cerealelor ucrainene, dar cu o condiție

Forţele ruse au atacat mai multe oraşe din estul şi sudul Ucrainei. În Doneţk, un om şi-a pierdut viaţa, după ce un bloc de apartamente a fost distrus, iar în regiunea Harkov, o femeie a murit când maşina sa a fost lovită de artilerie. Cea mai recentă idee a lui Vladimir Putin este să recruteze deţinute, pe care să le trimită să lupte în Ucraina. Iar ieri, preşedintele Siriei a ajuns la Moscova în prima sa vizită oficială în afara Orientului Mijlociu de la cutremurul devastator de luna trecută. Aici, va purta discuţii cu Vladimir Putin, majoritatea din sfera cooperării politice.

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 08:17

Vezi și

Kremlinul susţine, în continuare, că nu loveşte decât structuri militare şi infrastructură civilă, în ciuda bilanţurilor cu civili morţi. O rachetă lansată asupra oraşului Kramatorsk a distrus şase blocuri de locuinţe. În urma atacului, un om a murit, iar alţi trei au fost răniţi.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Situația din est este foarte grea, foarte dureroasă. Trebuie să distrugem forţele militare ale inamicului și o vom face.

Pentru că ritmul său de înarmare este mult mai scăzut decât cel al Kievului, Moscova a început să facă presiuni asupra producătorilor de armament.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării: Sarcina principală este de a crește eficiența muncii, de a reduce costurile, în principal eforturile de muncă și, prin urmare, de a dubla producția de produse pe care le fabricați. Sunt atât de necesare.

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin încearcă, de altfel, o nouă schimbare de strategie în relaţia cu Occidentul, aşa că a aprobat prelungirea cu două luni a acordului de transport a cerealelor ucrainene spre ţările în care este nevoie de ele. Cu eterna condiţie ca şi grânelor ruseşti să li se permită exportul.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Președinției Ruse: A fost un gest de bunăvoință din partea Federației Ruse, în speranța că acele condiții și obligații vor fi îndeplinite. 

Ce spune Vladimir Putin despre atacurile asupra conductei Nord Stream

Cât priveşte riscul ca Rusia să fie judecată pentru crime de război, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru agenţia TASS că ţara sa nu recunoaşte autoritatea Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga, aşa că nu se simte ameninţată în vreun fel. În altă ordine de idei, Vladimir Putin a vorbit despre conducta Nord Stream, respingând categoric varianta potrivit căreia conducta ar fi fost avariată de o grupare pro-ucraineană.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: E o tâmpenie absolută. O explozie atât de puternică, la o asemenea adâncime, poate fi făcută doar de specialiști, susținuți cu puterea unui stat care deține anumite tehnologii.

Şi Statele Unite au o schimbare de poziţie faţă de intenţia preşedintelui Chinei de a vizita Moscova şi, ulterior, Kievul.

Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională a SUA: L-am încurajat pe președintele Xi să ia legătura cu președintele Zelenski, deoarece credem că însuși președintele Xi ar trebui să asculte direct perspectiva ucraineană și nu doar perspectiva rusă în acest sens.

Singurul lucru pe care Washingtonul nu a reuşit să-l facă până acum a fost să convingă Turcia să nu se mai opună aderării la NATO a Suediei. Astfel că cel mai probabil Finlanda va fi cea care va intra prima în blocul nord-atlantic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Putin, nouă schimbare de strategie în relaţia cu Occidentul. Aprobă prelungirea acordului de transport a cerealelor ucrainene, dar cu o condiție