Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin laudă primul grup de rachete hipersonice: "Suntem cu o clasă peste toţi ceilalţi"

Autorităţile ruse au anunţat că primul grup de rachete hipersonice din regimentul Avangard a devenit operaţional, iar preşedintele Vladimir Putin laudă la maxim rachetele respective.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 28.12.2019, 17:55

Rachetele hipersonice ar atinge o viteză de 20 de ori mai mare decât viteza sunetului
Vladimir Putin, încântat de rachetele hipersonice ale Rusiei - Hepta

Autorităţile ruse au anunţat că primul grup de rachete hipersonice din regimentul Avangard a devenit operaţional, iar preşedintele Vladimir Putin laudă la maxim rachetele respective.

Ministrul Apărării, Serghei Shoigu, a anunţat că rachetele respective au devenit operaţionale. Deşi nu au fost oferite detalii despre locaţia în care se află, autorităţile ruse au lăsat să se înţeleagă că rachetele au fost instalate în Munţii Ural.

Conform BBC, rachetele respective se pot deplasa cu o viteză de 20 de ori mai mare decât viteza sunetului, iar preşedintele Vladimir Putin consideră că "aceste rachete ne oferă posibilitatea de a fi cu o clasă peste celelalte naţiuni. Nicio altă ţară nu posedă rachete hipersonice".

Preşedintele Rusiei laudă rachetele respective spunând despre ele că "sunt uşor de manevrat, au o mare rază de acţiune şi sunt imposibil de oprit".

Putin nu a ratat ocazia de a ataca alte naţiuni puternice despre care spune că "tot timpul au fost în urma noastră şi au căutat să ne ajungă din urmă".

Proiectul a devenit oficial în martie anul trecut, iar în decembrie anul trecut o rachetă hipersonică a lovit o ţintă de la 6.000 de kilometri distanţă.

Avangard poate transporta o armă nucleară de două megatone, dar experţii sunt sceptici în privinţa eficienţei acestui sistem.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin laudă primul grup de rachete hipersonice: "Suntem cu o clasă peste toţi ceilalţi"