Antena Meniu Search
x

Putin: Ucraina va începe negocieri de pace doar când va rămâne fără resurse. Se va folosi de o încetare a focului pentru a se reînarma

Război în Ucraina.Vladimir Putin crede că Ucraina ar putea începe negocierile de pace doar atunci când va rămâne fără resurse, şi va folosi orice potenţială încetare a ostilităţilor pentru a se reînarma cu ajutorul Occidentului.

de Redactia Observator

la 12.09.2023, 19:06

Putin: Ucraina va începe negocieri de pace doar când va rămâne fără resurse. Se va folosi de o încetare focului pentru a se reînarma cu ajutorul Occidentului
Vladimir Putin - Profimedia

Războiul din Ucraina a devastat zonele din estul şi sudul Ucrainei, a ucis sau rănit sute de mii de persoane şi a declanşat cea mai mare ruptură a legăturilor Rusiei cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba în 1962. Vorbind la un forum economic în oraşul-port al Rusiei de la Pacific Vladivostok, Putin a spus că contraofensiva Ucrainei până acum a eşuat şi armata ucraineană a suferit pierderi grele.

Putin: Rusia nu se poate opri câtă vreme se confruntă cu o contraofensivă ucraineană

"Am impresia că vor să muşte cât de mult pot şi apoi, când resursele lor vor fi aproape de zero, să obţină o încetare a ostilităţilor şi să înceapă negocieri pentru a-şi reface resursele şi restabili capacitatea de luptă", a declarat Putin. Preşedintele a adăugat că mulţi potenţiali mediatori l-au întrebat dacă Rusia este pregătită să înceteze lupta, dar el a spus că Rusia nu se poate opri câtă vreme se confruntă cu o contraofensivă ucraineană.

Ca să existe vreo şansă de discuţii, a notat Putin, Ucraina ar trebui mai întâi să anuleze interdicţia legală autoimpusă asupra discuţiilor de pace şi să explice ce vrea. "Atunci vom vedea", a spus Putin.

Pe acelaşi subiect

Rusia controlează aproximativ 18% din teritoriul ucrainean, inclusiv Crimeea pe care a anexat-o în 2014 şi teritorii din estul şi sudul Ucrainei luate sub control în 2022. De câteva luni, Ucraina se luptă să recâştige o parte din acel teritoriu şi a recucerit unele sate, dar nu a făcut încă progrese teritoriale semnificative împotriva liniilor ruseşti puternic fortificate, presărate cu mii de mine terestre, notează Reuters.

Ucraina spune că nu se va opri până când ultimul soldat rus nu va fi alungat de pe teritoriul ei. Occidentul afirmă că vrea să ajute Ucraina să învingă Rusia - un obiectiv despre care oficialii de la Kremlin declară că este un vis nerealist. Putin a mai spus că decizia Occidentului de a furniza Ucrainei bombe cu dispersie şi muniţie cu uraniu sărăcit este o crimă, dar că, deşi astfel de livrări ar putea prelungi războiul, ele nu vor schimba rezultatul final al acestuia.

El a criticat de asemenea decizia Occidentului de a furniza Ucrainei avioane F-16. Întrebat dacă Rusia trebuie să introducă o nouă mobilizare obligatorie, Putin a spus că 1.000 - 1.500 de ruşi semnează zilnic contracte voluntare pentru a se alătura armatei. În ultimele şase sau şapte luni, 270.000 de persoane au semnat contracte voluntare, a spus Putin - o cifră puţin mai mică decât cea de 280.000 anunţată de fostul preşedinte Dmitri Medvedev la începutul acestei luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Putin: Ucraina va începe negocieri de pace doar când va rămâne fără resurse. Se va folosi de o încetare a focului pentru a se reînarma