Antena Meniu Search
x

Elon Musk, lăudat de Putin după ce a împiedicat un atac al ucrainenilor asupra bazei de la Sevastopol: "O persoană remarcabilă"

Vladimir Putin l-a lăudat pe Elon Musk, declarând în timpul unui eveniment public că miliardarul este o persoană remarcabilă şi un om de afaceri talentat. După cum subliniază Bloomberg, afirmaţiile vin după ce în urmă cu câteva zile şeful SpaceX a anunţat că a refuzat cererea Ucrainei de a extinde accesul la reţeaua Starlink şi în Crimeea pentru a putea lansa un atac asupra navelor ruseşti din Sevastopol.

de Adrian Popovici

la 12.09.2023, 16:01

Vladimir Putin stânga), președintele Federației Ruse şi Elon Musk (dreapta), CEO-ul SpaceX, Tesla şi X.
Elon Musk, lăudat de Putin la câteva zile după ce a împiedicat un atac al ucrainenilor asupra bazei de la Sevastopol: "O persoană remarcabilă" - Profimedia

"În ceea ce priveşte afacerile sale private, Elon Musk este cu siguranţă o persoană remarcabilă", a transmis liderul de la Kremlin de pe scena Forumului Economic Estic de la Vladivostok. "Cred că va fi remarcat în întreaga lume. Este un om de afaceri talentat, activ".

Complimentele lui Putin au venit după ce Musk a vorbit pe X, fostul Twitter, pe 7 septembrie despre decizia sa de a respinge o solicitare de urgență din partea autorităților ucrainene de a activa Starlink în zona Sevastopol, orașul port din Crimeea. Acordarea permisiunii, a spus Musk, ar fi făcut ca SpaceX "să fie implicat în mod explicit la un act major de război și escaladare a conflictelor."

Ce spune Putin despre eşecul misiunii Luna-25?

În timpul discursului său, Putin a subliniat faptul că SpaceX, compania din domeniul spaţial deţinută de Elon Musk, primeşte ajutoare financiare de la guvernul SUA şi a declarat că Rusia este dispusă să permită investitorilor privaţi explorarea spaţială.

Liderul de la Kremlin a adăugat că ţara sa îşi va continua eforturile legate de explorare a Lunii, în ciuda eşecului înregistrat de misiunea Luna-25 în august. Putin a ţinut să sublinieze faptul că şi alte ţări care iau parte la cursa spaţială se confruntă cu probleme.

"Este păcat că aselenizarea a eşuat. Dar asta nu înseamnă că vom opri acest program (n.r. spaţial)", a declarat Vladimir Putin. "Vom continua să lucrăm."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Elon Musk, lăudat de Putin după ce a împiedicat un atac al ucrainenilor asupra bazei de la Sevastopol: "O persoană remarcabilă"