Antena Meniu Search
x

Qatargate: Eva Kaili rămâne în arest încă o lună. Avocatul său susține că a fost "torturată" în închisoare. "Este Evul Mediu"

Eva Kaili va rămâne în arest încă o lună, deşi avocaţii fostei vicepreşedinte a Parlamentului European au încercat să obțînă eliberarea. Mai pot face recurs în 24h.

de Redactia Observator

la 20.01.2023, 08:09

Vezi și

Apărătorii politicienei din Grecia susţin că aceasta nu are nicio legătură cu fostul europarlamentar Panzeri, cel care şi-a recunoscut faptele şi a semnat un acord de cooperare cu anchetatorii. În consecinţă, nu are cum să fie acuzată în scandalul Qatargate.

Eva Kaili a fost arestată la începutul lunii trecute, sub acuzaţiile de corupţie, spălare de bani şi apartenenţă la grup infrancțional organizat. Apărătorii fostei europarlamentare spun că această are parte de un tratament cumplit în închisoare, iar timp de trei zile a fost ţinută în izolare, la o secţie de poliţie.

Mihalis Dimitrakopoulos, avocat: I s-a refuzat o a două pătură. I-au luat jachetă. Aceasta este tortură. Lumina era aprinsă tot timpul. Nu putea dormi. Asta e tortură. Eva Kaili este acuzată, dar prezumția de nevinovăție încă există. Suntem în Europa. Aceste acte încalcă Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Acesta este Evul Mediu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Qatargate: Eva Kaili rămâne în arest încă o lună. Avocatul său susține că a fost "torturată" în închisoare. "Este Evul Mediu"