Antena Meniu Search
x

Queen Mary 2, al doilea mare transatlantic din lume

Pe unul dintre cele mai mari vase de croazieră din lume, un gigant de un lux orbitor, este o Mică Românie. În restaurantele, barurile şi hotelurile oraşului plutitor lucrează zeci de români, care au grijă ca pasagerii să aibă parte de o vacanţă unică

Vezi și

 Pe unul dintre cele mai mari vase de croazieră din lume, un gigant de un lux orbitor, este o Mică Românie. În restaurantele, barurile şi hotelurile oraşului plutitor lucrează zeci de români, care au grijă ca pasagerii să aibă parte de o vacanţă unică. Pe unii dintre ei îi veţi cunoaşte într-un material exclusiv realizat pe vas de o echipă a Observatorului.

De 12 ani, Queen Mary the Second e regina Atlanticului. Uriaşul pachebot îi poartă pe pasageri în croaziere spectaculoase, în oceanul care desparte Europa şi America. Are 345 de metri lungime, 72 înălţime şi poate găzdui pe cele 17 punţi ale sale peste 2 mii şase sute de pasageri. E un oraş plutitor - cu baruri, restaurante, piscine, săli de bal, cazinou, teatru, dar şi un planetariu.

Pe Queen Mary lucrează, din august, şi Mihaela. Românca din Turnu-Severin este bar manager, unul dintre cele mai solicitante joburi de pe vas. Coordonează chelnerii şi ospătarii din 3 localuri însă, în acelaşi timp, lucrează cot la cot cu ei.

Cristian a pus pentru prima dată piciorul pe uriaşul vas în 2009. Acum, e unul dintre cei mai experimentaţi barmani. Jobul pe pachebot i-a îndeplinit visul de a călători în jurul lumii, dar e mereu cu gândul la cei dragi.

Într-un alt restaurant de lux îl găsim pe Ionel. E unul dintre cei 11 ospătari-şefi ai vasului şi lucrează de 20 de ani pentru compania proprietară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Queen Mary 2, al doilea mare transatlantic din lume