Antena Meniu Search
x

Video Rachetele ruşilor, la un pas să lovească o centrală nucleară. Premierul britanic: Acum este momentul să dublăm sprijinul pentru Ucraina

Acum este momentul ca Occidentul să dubleze sprijinul pentru Ucraina, a fost apelul premierului britanic Rishi Sunak, la conferinţa pentru securitate de la Munchen. Până să se hotărască Vestul, Rusia provoacă tot mai multă durere şi suferinţă. Ruşii au lansat patru rachete din Marea Neagră asupra teritoriului ucrainean. 

de Redactia Observator

la 18.02.2023, 21:11

Vezi și

Alarmele de atac aerian au sunat în toată Ucraina. Rachetele au trecut periculos de aproape de o centrală nucleară din sudul ţării, în regiunea Mikolaiv. În multe zone, inclusiv Kiev şi Odesa, autorităţile au întrerupt preventiv alimentarea cu electricitate, pentru a evita deteriorarea infrastructurii energetice. În regiunea Hmelniţki, din vestul ţării, a fost lovită o bază militară. Zece blocuri din apropiere au suferit daune şi mai mulţi localnici au ajuns la spital.

În est, continuă luptele pentru Bahmut. În ciuda temperaturilor extrem de scăzute, moralul ucrainenilor este ridicat. Armata de la Kiev anunţă că peste 142.000 de soldați ruși au fost uciși de la invadarea Ucrainei. Peste o mie, doar în ultimele 24 de ore. 

Kianin, soldat ucrainean: Situaţia este dificilă, dar sub control, stabilă. Să aşteptăm veşti. Unităţile îşi îndeplinesc obiectivele pe care le au. 

Luptătorii Wagner, pierderi grele pe frontul din Ucraina

Pe acelaşi subiect

De cealaltă parte, luptătorii Wagner sunt înlocuiţi cu trupe obişnuite ruseşti. De altfel, grupul de mercenari a suferit pierderi grele pe front. Statele Unite estimează că aproximativ 30.000 de membri Wagner au fost ucişi în război. Cei care au rămas, se plâng că trebuie să lupte cu mâinile goale. 

Mercenar Wagner: În prezent, suntem complet deconectaţi de aprovizionarea cu armament. 

Între timp, la Munchen se desfăşoară a doua zi a conferinţei de securitate. Liderii lumii discută soluţii pentru victoria Ucrainei. Ministrul de externe de la Kiev s-a declarat convins că ţara lui va primi avioane de luptă și că este doar o chestiune de timp până se va întâmpla asta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rachetele ruşilor, la un pas să lovească o centrală nucleară. Premierul britanic: Acum este momentul să dublăm sprijinul pentru Ucraina