Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Exclusiv Radu și Irina, românii care au făcut din pandemie aventura vieții lor, în Noua Zeelandă

Un cuplu de români a făcut, din pandemie, aventura vieţii lor. Luaţi prizonieri de noul coronavirus în Noua Zeelandă, au decis să traverseze ţara de la nord la sud. Pe jos, au parcurs 1.700 de kilometri. Iar alţi 1.300 - pe biciletă sau în barcă.

de Ana Constantin

la 03.01.2021 , 20:43

  • Radu Păltineanu ne-a povestit cum a fost şi ne-a dezvăluit, în exclusivitate, care este următoarea destinaţie

Păduri tropicale, fiorduri, vârfuri muntoase înzăpezite şi lacuri magnifice. Una dintre cele mai frumoase 10 ţări ale lumii s-a transformat, timp de 8 luni, în casă pentru Irina şi Radu. Cele mai multe nopţi, le-au dormit în cort sau la cabanele de pe traseu. Ori la gazde primitoare care i-au făcut să se simtă acasă.

Radu Păltineanu, aventurier român: Dimineaţa te trezeşti, tragi fermoarul de la cort şi e wow! E acel wow uau că te afli într-un loc în care nu ai mai fost în viaţa ta şi e absolut dumnezeiesc. Chiar o concitadină de-a mea din Piatra Neamţ, Anca Turtită, ne-a ţinut la ea o lună, în Wellington, în capitala Noii Zeelande.

Pe insula de nord, cei doi au fost găzduiţi o săptămână de civilizaţia Maori. Pe vânt şi ploaie, prin deşert sau junglă, în total, cei doi au străbătut 3 mii de kilometri.

Vezi și

Radu Păltineanu, aventurier român: Sunt nişte musculiţe care efectiv trebuie să te acoperi mereu trebuie să te fereşti, să te dai cu tot felul de spray-uri, pentru că dacă nu te omoară, efectiv. Te pişcă atât de tare...

Destinul i-a dus în Noua Zeelandă

Mai mult decât o întâmplare, aventura la Antipozi a celor doi tineri români a fost destin. În vacanţă în Noua Zeelandă, Radu şi Irina au aflat pe 23 martie că sunt prizonierii coronavirusului. Pandemia lovise în întreaga lume, iar guvernul a decis închiderea graniţelor. Au pornit la drum în aprilie şi nu s-au oprit până pe 27 decembrie.

Radu Păltineanu este inginer de profesie. A absolvit facultatea în Canada, dar şi-a dat seama rapid că este făcut pentru aventură. La 25 de ani a devenit primul român care a traversat americile pe bicicletă. Acum, după ce abia a încheiat călătoria la Antipozi, are deja un nou ţel.

Radu Păltineanu, aventurier român: Ne gândim ca de aici să o luăm spre Australia!

Ana Constantin Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Radu și Irina, românii care au făcut din pandemie aventura vieții lor, în Noua Zeelandă