Antena Meniu Search
x

"Dumnezeule, e sfârșitul președinției mele". Raportul anchetei privind Trump și Rusia, dat publicității

Raportul procurorului special Robert Mueller, care a anchetat posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA a fost dat publicității.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 18.04.2019, 20:13

Raportul procurorului special Robert Mueller, care a anchetat posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA a fost dat publicității. Documentul, care conține și multe pasaje cenzurate, are drept concluzie, potrivit procurorului general al SUA, faptul că echipa de campanie a lui Donald Trump nu a avut legături cu Rusia. Raportul conține însă și citate savuroase.

"Dumnezeule, e teribil! E sfârșitul președinției mele! Sunt nenorocit!". Potrivit raportului, aceasta a fost reacția lui Donald Trump în momentul în care a fost demarată o anchetă privind posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

”Game over”

Raportul lui Robert Mueller a fost dat publicității, cu ocazia unei conferințe de presă a Procurorului General al Statelor Unite. William Barr a transmis că ideea principală a raportului e că Donald Trump și stafful său de campanie nu au colaborat cu Rusia.

"După cum veți vedea, raportul Consilierului Special menționează că ancheta nu a stabilit că membrii stafului de campanie a lui Donald Trump au conspirat sau coordonat acțiunile cu cele ale Guvernului Rusiei, în activitatea acestuia de implicare în alegeri", a declarat William Barr.

Avocații lui Donald Trump au calificat raportul drept o victorie totală a actualului președinte, după o anchetă care a durat 2 ani. La rândul său, Donald Trump a celebrat pe Twitter, postând o fotografie cu mesajul "Game over", Jocul s-a sfârșit.

Fotografia cu Game Over publicată de Donald Trump pe Twitter

Trump a vrut demiterea lui Mueller

Însă, potrivit procurorului general al SUA, raportul conține 10 momente în care Donald Trump este suspectat că a obstrucționat justiția americană, pentru a pune capăt anchetei. Unul dintre acestea a fost încercarea Președintelui SUA de a-l demite pe șeful anchetei, Robert Mueller, spune BBC. În conferința de presă însă, procurorul general, care a fost numit în funcție de Donald Trump, a transmis că aceste probe nu sunt suficiente pentru a lansa acuzații la adresa liderului de la Casa Albă.

„Am ajuns la concluzia că dovezile furnizate de Consilierul Special nu sunt suficiente pentru a stabili că Preşedintele este vinovat de obstrucţionarea justiţiei", a transmis William Barr.

Drept reacție la publicarea raportului, democrații au cerut ca procurorul Robert Mueller să depună mărturie în Camera Reprezentanților, pentru a aduce lămuriri cu privire la concluziile raportului său de anchetă. Documentul publicat are 448 de pagini, însă conține și numeroase pasaje cenzurate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Dumnezeule, e sfârșitul președinției mele". Raportul anchetei privind Trump și Rusia, dat publicității