Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situaţie, în timpul unei operaţiuni anti-drog din Franţa. Abia arestat, un bărbat a fost eliberat cu forţa din mâinile Poliţiei

Răsturnare de situaţie în timpul unei operaţiuni anti-drog: poliţiştii din districtul Frais-Vallon, din Marsilia, care tocmai arestaseră un suspect, au fost atacaţi de un grup de indivizi. În mijlocul haosului creat, bărbatul încătuşat a reuşit să fugă.

de Redactia Observator

la 07.09.2021, 15:50

Poliţiştii ţin piept mulţimii violente, în oraşul francez Marsilia
Poliţiştii ţin piept mulţimii violente, în oraşul francez Marsilia - Profimedia

O operaţiune anti-drog desfăşurată de Poliţia din oraşul francez Marsilia s-a transformat, în scurt timp, într-o adevărată confruntare. După ce poliţiştii au arestat un bărbat în Arondismentul 13, suspectul a fost eliberat cu forţa de un grup de persoane care i-au atacat pe oamenii legii. Individul încătuşat a reuşit să fugă, relatează site-ul local 20minutes.fr. Potrivit Poliţiei, un ofiţer a fost rănit la cap cu un baston, iar un altul a suferit răni la nivelul braţelor. Ulterior, scandalul a fost aplanat de forţele de ordine ale Diviziei Nordice, care au trimis întăriri în sprijinul poliţiştilor agresaţi. Aceştia au arestat două persoane, în timp ce se aflau în vizorul proiectilelor.

În timpul unei vizite de trei zile, efectuată săptămâna trecută, preşedintele Emmanuel Macron a vizitat sediul Poliţiei din Arondismentul 15, unde a insistat asupra importanţei măsurilor împotriva violenţei şi traficului de droguri. Marsilia are o istorie deosebit de sângeroasă, oraşul fiind, timp de peste 2500 de ani, centrul unor ample mişcări migratorii, de-o parte şi de alta a Mării Mediterane. Bandele criminale, prezente de altfel la periferiile celor mai multe localităţi importante din Franţa, operează aici fără teamă, chiar din inima oraşului. "Marsilia concentrează într-un singur loc toate problemele Franţei urbane", este de părere Philippe Pujol, expert în situaţia cartierelor sărace din acest oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Răsturnare de situaţie, în timpul unei operaţiuni anti-drog din Franţa. Abia arestat, un bărbat a fost eliberat cu forţa din mâinile Poliţiei