Antena Meniu Search
x

RĂZBOI WikiLeaks - Turcia: Sute de mii de documente publicate, în replică la represiunea lansată de Ankara. Cum a reacţionat Turcia

Autoritatea turcă de supraveghere a internetului a blocat accesul de pe teritoriul țării la site-ul WikiLeaks, după ce acesta a publicat marți sute de mii de documente identificate ca e-mailuri provenite de la Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), aflat la guvernare. / Wikileaks a dat publicităţii în noaptea de marţi spre miercuri aproape 300.000 de emailuri de pe serverul intern al partidului aflat la guvernare în Turcia, AKP, şi mii de fişiere ataşate

Autoritatea turcă de supraveghere a internetului a blocat accesul de pe teritoriul țării la site-ul WikiLeaks, după ce acesta a publicat marți sute de mii de documente identificate ca e-mailuri provenite de la Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), aflat la guvernare.

Comisia de telecomunicații din Turcia a informat miercuri că a fost luată o 'măsură administrativă' împotriva WikiLeaks, termen ce desemnează în mod uzual blocarea accesului la site-uri.

Potrivit DPA, organizația lui Julian Assange a postat pe Twitter un link către o bază de date despre care afirmă că ar conține un total de 294.548 de e-mailuri și "multe mii" de atașamente de la 762 de adrese legate de domeniul AKP, akparti.org.tr.

E-mailurile asociate cu acel domeniu sunt utilizate în principal pentru "gestionarea afacerilor externe" și nu pentru chestiuni interne sensibile, a declarat organizația pe site-ul său.

Cel mai recent mesaj a fost trimis pe 6 iulie și cel mai vechi datează din 2010. Materialul a fost obținut cu o săptămână înainte de tentativa de lovitură de stat vineri, a declarat WikiLeaks.

Site-ul afirmă că a verificat materialul și sursa, precizând că aceasta nu a avut nicio legătură cu "elementele din spatele tentativei de lovitură de stat sau cu un partid politic rival sau un stat".

WikiLeaks a anunțat publicarea documentelor luni dimineață, iar ulterior a postat mesaje pe Twitter afirmând că este ținta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) și că "perioada de timp sugerează" implicarea statului turc.

Sursa: Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » RĂZBOI WikiLeaks - Turcia: Sute de mii de documente publicate, în replică la represiunea lansată de Ankara. Cum a reacţionat Turcia