Antena Meniu Search
x

Video "Războiul dictează mişcări de personal". Ministrul Apărării de la Kiev ar putea fi demis după ultimele scandaluri de corupție din armată

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, ar urma să fie demis săptămâna aceasta la ordinul lui Volodomir Zelenski. În locul său ar veni şeful serviciilor secrete militare ucrainene, iar Reznikov ar urma să fie transferat într-un alt post minesterial, spune un deputat apropiat preşedintelui Ucrainei. Ieri, în cadrul unei conferinţe, ministrul a declarat că este gata să renunţe la funcţie dacă Zelenski va ordona acest lucru. 

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 08:12

Vezi și

În vârstă de 56 de ani, Oleksii Reznikov este Ministrul Apărării din 2021 şi a jucat un rol important în asigurarea ajutorului militar occidental. A fost implicat însă într-un scandal de corupţie major, izbucnit în Ucraina luna trecută, care a dus la concedierea mai multor oficiali de rang înalt. În prezent, Reznikov este anchetat de Biroul Național Anticorupție din Ucraina pentru presupusele fapte.

Cine îl va înlocui pe ministrul Apărării?

Şeful serviciilor secrete militare ucrainene, Kirilo Budanov, îl va înlocui pe Oleksii Reznikov în funcţia de ministru al apărării, a anunţat duminică seară deputatul David Arahamia, lider al partidului de guvernământ, citat de AFP.

"Războiul dictează mişcări de personal", a explicat deputatul. "Vremurile şi circumstanţele obligă la o întărire şi concentrare. Este ceea ce se întâmplă acum şi va continua în viitor", a adăugat el, fără a preciza data estimată a acestei remanieri ministeriale.

Ucraina a fost zguduită la sfârşitul lunii ianuarie de o serie de demisii şi concedieri pe fondul scandalului de corupţie dezvăluit de presă, care se referea la un contract semnat de Ministerul Apărării pentru o sumă presupus supraevaluată şi privind produse alimentare destinate soldaţilor.

Mai mulţi înalţi responsabili din acest minister au fost demişi din funcţii, între care ministrul adjunct Viaceslav Şapovalov, în timp ce Reznikov, într-o primă etapă, denunţase acuzaţii "nefondate"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Războiul dictează mişcări de personal". Ministrul Apărării de la Kiev ar putea fi demis după ultimele scandaluri de corupție din armată