Antena Meniu Search
x

Video Războiul dronelor se mută în Rusia. Ucrainenii ar fi ţintit rafinării şi aeroporturi ruseşti

Val de alerte de securitate în Rusia, după ce au avut loc atacuri cu drone în mai multe regiuni din ţară. Zborurile de pe aeroportul din Sankt Petersburg au fost suspendate din motive de siguranţă, iar hackerii au preluat controlul asupra mai multor posturi de radio şi tv şi au difuzat alerte aeriene false. Între timp, Putin era  într-o întâlnire cu serviciul de securitate al ţării.  

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 20:55

Vezi și

În regiunea Krasnodar, noaptea a fost luminată de exploziile puternice care au aruncat în aer un depozit de petrol de la una dintre rafinăriile Rosneft. Două drone s-au prăbuşit peste rezervor, iar deflagraţiile au lăsat în urmă două cratere de un metru şi jumătate adâncime. În regiunea Moscova, o dronă s-a prăbușit lângă o stație Gazprom. 

A fost alertă şi pe aeroportul din Sankt Petersburg. Toate zborurile au fost suspendate mai bine de patru ore, pentru un exerciţiu, au pretins oficialii ruşi. Motivul real ar fi tot o aeronavă fără pilot. 

 Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: "Să ne concentrăm pe declaraţiile şi explicaţiile care vor fi furnizate de autorităţile aeronautice sau de armată."

Starea de tensiune din Rusia a fost dublată şi de un atac cibernetic. Mai multe alerte antiaeriene false au fost difuzate marți pe posturi de radio şi canale de televiziune ruseşti, atacate hackeri, au anunțat autorităţile. Ca un făcut, toate incidentele au avut loc chiar în ziua în care preşedintele Vladimir Putin s-a întâlnit cu şefii serviciului secret intern FSB, fostul KGB. Le-a cerut o securizare mai bună a frontierelor cu Ucraina şi combaterea grupurilor străine de sabotaj. 

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Trebuie să detectăm şi să prevenim activităţile ilegale care încearcă să ne divizeze, să ne slăbească societatea, care folosesc separatismul, naţionalismul, neonazismul şi xenofobia ca arme. Mereu au fost folosite împotriva ţării noastre."  

Ucraina pregătește o contraofensivă în primăvară

Alertele de securitate au loc la o zi după ce Ucriana a anunţat că pregăteşte o puternică contraofensivă de primăvară. Ruşii pare că bat pasul pe loc. În Bahmut, situația militară devine din ce în ce mai dificilă. Rusia spune că e deschisă negocierilor, dar nu renunță la regiunile anexate

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: "Pe direcţia Bahmut, situaţia este din ce în ce mai dificilă. Inamicul distruge constant tot ceea ce noi putem folosi pentru a ne apăra poziţiile, pentru a obţine un avantaj şi a asigura apărarea. Războinicii noştri care apără sectorul Bahmut sunt adevăraţi eroi."

Între timp, pe canalele de Telegram din Rusia a apărut o înregistrare video cu Alexandr Matovnikov, comandantul adjunct al forţelor terestre ruse şi ofițerul cu cel mai înalt rang al trupelor ruse din Belarus. Militarul face striptease, iar imaginile sunt filmate chiar de el. Se pare că o facţiune din statul rus a dat publicităţii filmarea pentru a-l compromite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Războiul dronelor se mută în Rusia. Ucrainenii ar fi ţintit rafinării şi aeroporturi ruseşti