Antena Meniu Search
x

"Războiul este o înfrângere". Rugăciunea închinată de Papa Francisc, pentru pace în Israel şi Palestina

Stare de război în Israel. Papa Francisc a cerut, duminică, încetarea atacurilor şi violenţelor din Israel, afirmând că terorismul şi războiul nu vor rezolva nicio problemă, ci doar vor aduce mai multă suferinţă şi moarte oamenilor nevinovaţi.

de Redactia Observator

la 08.10.2023, 15:31

Război în Israel. Mesajul Papei Francisc
Război în Israel. Mesajul Papei Francisc - Profimedia

"Războiul este o înfrângere, doar o înfrângere. Să ne rugăm pentru pace în Israel şi Palestina", a spus Papa Francisc în discursul său săptămânal adresat credincioşilor în Piaţa Sfântul Petru.

Luptătorii Hamas sunt încă prezenţi în oraşele din sudul Israelului, potrivit unui comunicat al grupării, relatează CNN. Totodată, Osama Hamadan, purtătorul de cuvânt principal al Hamas, a declarat pentru Al Jazeera că nu atacă civili. ”Trebuie să faceţi diferenţa între colonişti şi civili. Coloniştii au atacat palestinieni...”, a susţinut el, potrivit news.ro.

Duminică dimineaţă, Ministerul Sănătăţii din Israel a revizuit la 1.864 numărul israelienilor răniţi şi spitalizaţi în urma atacurilor Hamas.

Război în Israel. Sute de morţi şi răniţi

Pe acelaşi subiect

Sute de oameni au fost ucişi şi alţi peste 2.000 răniţi în Israel, după ce mii de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza. Dezastrul a început sâmbătă dimineaţă când teroriştii Hamas au pătruns în ţară fie pe mare, fie cu paraşutele. Oamenii simpli au fost luaţi ostatici de pe străzi, iar alţii au fost ucişi la întâmplare. 

Israelul a răspuns însă pe măsură şi a lansat la rândul său o serie de atacuri. În Gaza, riposta israeliană a ucis peste 230 de oameni şi a rănit aproape 1.800.

Cabinetul de securitate al Israelului declară stare de război în urma atacurilor organizaţiei extremiste palestiniene Hamas, permiţând "paşi militari de anvergură", a anunţat duminică biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit DPA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "Războiul este o înfrângere". Rugăciunea închinată de Papa Francisc, pentru pace în Israel şi Palestina