Antena Meniu Search
x

Războiul va înceta doar în clipa în care Hamas va dispărea de pe faţa pământului, ameninţă Netanyahu. Peste 240 de oameni, ucişi în Gaza, doar în ultima zi

Război Israel - Hamas. Peste 240 de oameni au fost ucişi în Fâşia Gaza, în ultima zi! Bilanţul victimelor a trecut, astfel, de 21.000 de persoane, ceea ce nu face decât să crească îngrijorara comunităţii internaţionale. Premierul Benjamin Netanyahu continuă să fie inflexibil şi îşi menţine ameninţările. Războiul va înceta doar în clipa în care Hamas va dispărea de pe faţa pământului. Între timp, trupele Ierusalimului avansează spre orașul Khan Yunis, un alt punct de comandă al grupării teroriste, dar și locul în care se află mai mulți refugiați.   

de Redactia Observator

la 27.12.2023, 20:55

Vezi și

Criza umanitară din Fâșia Gaza se adâncește de la o zi la alta. Voluntarii de la Semiluna Roșie încearcă disperați să găsească supravieţuitori printre dărâmături. Nimeni nu garantează, însă, că răniţii mai pot fi salvaţi. Situaţia din spitale este catastrofaţă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat, în nenumărate rânduri, asupra faptului că - în curând - nu va mai exista niciun centrul medical operaţional. Iar medicii trebuie să trateze sute de răniţi, printre care şi foarte mulţi copii.

Sean Casey, WHO: Au fost 100 de pacienţi aduşi cu răni grave într-un interval redus de timp, în aproape 30 de minute, Plus aproape 100 de morți care au fost aduși în spital.

Doctorii sunt excedaţi de numărul mare de victime, în timp ce răniţii stau întinși pe holurile spitalului în așteptarea unui miracol.

Pe acelaşi subiect

Israelul și-a intensificat operațiunile militare în centrul enclavei măcinate de război. În apropierea oraşului Khan Yunis, unde se află un punct important de control al grupării Hamas, au început luptele de gherilă. Iar asta nu face decât să sporească pericolul în care se află oamenii din trupele de refugiaţi.

Trupele Ierusalimului se străduiesc să-i încercuiască pe teroriștii ascunși în oraș, în timp ce şenilate însoţite de soldaţi avansează din nordul și estul țării Fâşiei Gaza. În ciuda îngrijorării comunităţii internaţionale, premierul Netanyahu anunţă că războiul va continua până la eliminarea Hamas şi eliberarea celor 128 de prizonieri.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Le transmitem teroriştilor Hamas că-i vedem și vom ajunge la ei. Continuăm războiul și ne intensificăm luptele atât în sudul Fâșiei Gaza, cât și în alte părți.

Pe măsură ce războiul înaintează spre sud, nordul Fâşiei Gaza oferă imagini apocaliptice. Mai mulți palestinieni au fost dezbrăcați până la piele și plimbați ca la paradă pe stadionul aflat în spatele blocurilor distruse din Gaza City. Ofițerii evrei spun că e vorba de o procedură standard. Totul se face pentru ca palestinienii să nu aibă arme ascunse prin haine sau - mai grav - centuri cu explozibili.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Războiul va înceta doar în clipa în care Hamas va dispărea de pe faţa pământului, ameninţă Netanyahu. Peste 240 de oameni, ucişi în Gaza, doar în ultima zi