Antena Meniu Search
x

Carnagiu la spitalul Al-Aqsa din Gaza. "Am văzut un băiat de nouă ani cu o rană devastatoare la cap care a murit". IDF a atacat din nou peste 100 de ţinte în Fâşie

Război Israel - Hamas. Un oficial ONU vorbeşte despre "carnagiu absolut" la spitalul Al-Aqsa din Gaza. Avioane de luptă israeliene au atacat peste 100 de ţinte în Gaza.

de Redactia Observator

la 26.12.2023, 13:05

Carnagiu la spitalul Al-Aqsa din Gaza. "Am văzut un băiat de nouă ani cu o rană devastatoare la cap care a murit". IDF a atacat din nou peste 100 de ţinte în Fâşie
Carnagiu la spitalul Al-Aqsa din Gaza. "Am văzut un băiat de nouă ani cu o rană devastatoare la cap care a murit". IDF a atacat din nou peste 100 de ţinte în Fâşie - Profimedia

Un oficial în cadrul Biroului ONU pentru Coordonarea Afaceri Umanitare (OCHA) a descris ceea ce a văzut la spitalul Al-Aqsa din Gaza drept "carnagiu absolut", relatează marţi agenţia DPA, citată de Agerpres. 

Gemma Connell a declarat pentru BBC că erau acolo mulţi răniţi cu "răni extrem de grave, dar care nu pot fi trataţi pentru că acolo sunt atât de mulţi oameni în faţa lor care îşi aşteaptă rândul pentru operaţie şi spitalul este absolut supraîncărcat".

"În mod tragic, am văzut un băiat de nouă ani cu o rană devastatoare la cap care a murit", a spus Connell, citată marţi. Armata israeliană şi-a intensificat operaţiunile împotriva grupării islamiste Hamas în Fâşia Gaza după ce prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat în timpul unei vizite la trupe în fâşia de coastă blocadă că Israelul îşi va "intensifica luptele în zilele următoare".

Potrivit Ministerului Sănătăţii controlat de Hamas în Gaza, peste 20.600 de persoane au fost ucise până acum în acest ultim război. Ofensiva armatei israeliene de a elimina Hamas în Gaza a fost declanşată de cel mai grav masacru din istoria Israelului, comis de terorişti Hamas şi alte grupări la 7 octombrie. În jur de 1.200 de persoane au fost ucise şi aproximativ 240 luate ostatici, dintre care unii ulterior eliberaţi în timpul unui scurt armistiţiu.

Pe acelaşi subiect

Război Israel - Hamas. Zeci de avioane de luptă israeliene au atacat peste 100 de ţinte în Gaza

Zeci de avioane de luptă israeliene au atacat peste 100 de ţinte în Gaza, au anunţat marţi dimineaţă Forţele de Apărare ale Israelului (IDF). Printre acestea s-au aflat puţuri de tunel şi instalaţii militare folosite de organizaţia extremistă palestiniană Hamas, potrivit IDF.

O celulă teroristă la Jabalia care a încercat să amplaseze explozibili lângă un tanc israelian a fost eliminată în timpul nopţii, potrivit IDF, care adaugă că trupele terestre i-au vizat pe luptători înainte ca ei să fie ucişi de un avion de luptă. Nu a fost posibilă verificarea independentă a afirmaţiilor.

Luptători Hamas au fost de asemenea ucişi cu o zi înainte în oraşul din sudul Fâşiei Gaza, Khan Younis, a adăugat armata. Armata israeliană şi-a intensificat operaţiunile împotriva Hamas după ce prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, în timpul unei vizite la trupe în fâşia de coastă blocată, că Israelul va "intensifica luptele în zilele următoare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Carnagiu la spitalul Al-Aqsa din Gaza. "Am văzut un băiat de nouă ani cu o rană devastatoare la cap care a murit". IDF a atacat din nou peste 100 de ţinte în Fâşie