RĂZBUNAREA lui Erdogan nu are limite: Nici morţii nu sunt lăsaţi nepedepsiţi. "CIMITIRUL TRĂDĂTORILOR", deschis la Istanbul
După o campanie masivă de epurare, declanşată imediat după tentativa de lovitură de stat, prin care au fost îndepărtaţi opozanţii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan din rândul militarilor, poliţiştilor, academicienilor, profesorilor, magistraţilor, funcţionarilor publici şi jurnaliştilor, nici morţii se pare că nu scapă nepedepsiţi.
După o campanie masivă de epurare, declanşată imediat după tentativa de lovitură de stat, prin care au fost îndepărtaţi opozanţii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan din rândul militarilor, poliţiştilor, academicienilor, profesorilor, magistraţilor, funcţionarilor publici şi jurnaliştilor, nici morţii se pare că nu scapă nepedepsiţi.
Autorităţile din Istanbul au creat un cimitir special pentru militarii care au murit în timpul tentativei eşuate de lovitură de stat din 15 iulie, acesta fiind numit "Cimitirul trădătorilor".
Prima persoană înmormântată aici a fost căpitanul Mehmet Karabekir, originar din Trabzon, care l-a ucis pe liderul administrativ (muhtar) al cartierului Acibadem, Mete Sertbaş.
Karabekir avea 34 de ani şi doi copii. El a fost ucis la Istanbul în timpul unei operaţiuni a forţelor speciale, după ce i-a condus pe soldaţii care au acţionat în cartierul Acibadem în timpul tentativei de lovitură de stat.
Haberturk.com scrie că Mehmet Karabekir intenţiona să ocupe sediul regional al companiei Turk Telekom şi să închidă comunicaţiile.
"Cimitirul trădătorilor" s-a deschis în cartierul Tepeoren, la 45 de kilometri de centrul Istanbulului, pe un teren unde se afla un adăpost pentru animalele fără stăpâni.
"Un trădător a fost îngropat. Familia nu l-a vrut şi a fost îngropat în «Cimitirul trădătorilor». Cei care şi-au trădat ţara nu vor avea linişte nici în mormânt", spune primarul Istanbulului, Kadir Topbaş.
Un reporter de la Cumhuriyet, care a vizitat cimitirul convingând un paznic să îl lase să intre când de fapt accesul era interzis, relatează că mormântul lui Topbaş nu arată ca un mormânt obişnuit, ci este marcat doar cu câteva pietre aruncate deasupra, iar pe teren mai erau câteva gropi pregătite pentru următorii "trădători".
Decizia de deschidere a unui astfel de cimitir a fost criticată de unii jurnalişti, dar şi de avocaţi. "Trădător este cel care a înfiinţat «Cimitirul trădătorilor»" sau "ce s-a făcut este dincolo de religie, este lipsă de omenie", au declarat unii dintre ei.
După tentativa de lovitură de stat din noaptea de 15 spre 16 iulie, autorităţile din Istanbul au mai decis ca numele autogării din metropolă să fie schimbat în "Autogara Democraţiei 15 iulie", numele Podului Bosfor a fost schimbat în "Podul Martirilor de la 15 iulie", iar Erdogan a decretat această dată "Ziua Memoriei Martirilor'.
Peste 15.000 de persoane, inclusiv 10.000 de soldaţi, au fost arestate de autorităţi după tentativa eşuată de lovitură de stat din 15 iulie, care a dus la lansarea unei campanii guvernamentale pentru eliminarea opozanţilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan din rândul militarilor, poliţiştilor, academicienilor, profesorilor, magistraţilor, funcţionarilor publici şi jurnaliştilor.
În noaptea de 15-16 iulie, o facţiune din armata turcă a încercat să răstoarne regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, iar militarii au susţinut că vor să protejeze statul turc de influenţele islamice pe care înceracă să le introducă liderul de stat. Lovitura de stat a eşuat după câteva ore, atunci când sute de mii de susţinători ai preşedintelui au ieşit în stradă.
Autorităţile au anunţat un bilanţ de 246 de morţi în urma tentativei de lovitură de stat, cifră care nu include şi numărul puciştilor decedaţi.
Sursa: News.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰