Antena Meniu Search
x

REACȚIA DURĂ a Regelui Spaniei după referendumul din Catalonia: ”Societatea catalană este fracturată şi dezbinată” (VIDEO)

Regele Spaniei Felipe al VI-lea i-a condamnat marţi seara, într-un discurs televizat, pe organizatorii referendumului de duminică din Catalonia.

Regele Spaniei Felipe al VI-lea i-a condamnat marţi seara, într-un discurs televizat, pe organizatorii referendumului de duminică pe tema independenţei în Catalonia, pe care i-a avertizat că s-au plasat ”în afara legii şi democraţiei”.

În acest discurs către naţiune, Felipe a subliniat că situaţia din Spania este ”extrem de gravă” şi a îndemnat la unitate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Autorităţile catalane au încălcat în mod deliberat legea, printr-un ”comportament iresponsabil”, iar statul spaniol este necesar să asigure ordinea constituţională şi statul de drept în Catalonia, a subliniat suvernaul, relatează The Associated Press,

”Societatea catalană este în prezent fracturată şi dezbinată”, a declarat Felipe referindu-se la criza politică şi evocând ”momente foarte grave în viaţa noastră democratică”.

Suveranul a subliniat că este necesar ca statul să asigure ordinea constituţională, corecta funcţionare a instituţiilor catalane şi statul de drept.

Regele le-a reproşat liderilor catalani care au organizat referendumul faptul că şi-au dovedit astfel ”lipsa de loialitate” faţă de Spania, potrivit BBC.

El a avertizat că această consultare ilegală poate pune în pericol atât economia bogatei regiuni autonome din nord-estul regatului, cât şi a întregii Spanii.

Însă Spania ”va depăşi aceste momente dificile”, a subliniat Felipe.

Sute de mii de persoane protestează, în Catalonia, faţă de violenţele poliţiei în referendumul de duminică, în care au fost rănite aproape 900 de persoane.

Guvernul de la Madrid a catalogat referendumul drept ilegal.

Executivul a ameninţat că va adopta ”toate măsurile necesare” în vederea contrcarării sfidării catalane şi organizează negocieri cu liderii opoziţiei la nivel naţional cu scopul de a ajunge la un consens între partide asupra răspunsului său, ceea ce ar putea conduce la suspendarea autonomiei regiunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » REACȚIA DURĂ a Regelui Spaniei după referendumul din Catalonia: ”Societatea catalană este fracturată şi dezbinată” (VIDEO)