Antena Meniu Search
x

Reacția Kremlinului după ce Biden a spus că Putin nu mai poate rămâne la putere

Preşedinţia Rusiei a criticat, sâmbătă seară, afirmaţiile făcute în capitala Poloniei de preşedintele SUA, Joseph Biden, subliniind că nu decide liderul de la Washington cine conduce Rusia.     

de Redactia Observator

la 27.03.2022, 10:55

Reacția Kremlinului după ce Biden a spus că Putin nu mai poate rămâne la putere - Profimedia

Kremlinul a comentat sâmbătă o remarcă a președintelui american Joe Biden, potrivit căreia Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”, spunând că depinde de ruși să-și aleagă propriul președinte. Întrebat despre comentariul lui Biden, Dmitri Peskov, un oficial de la Kremlin, citat de agenţia Reuters şi de postul de televiziune BBC News a declarat: "Acest lucru nu este decis de Biden. Preşedintele Rusiei este ales de cetăţenii ruşi"

În discursul de la Varşovia, Joe Biden l-a catalogat pe Vladimir Putin "dictator" şi a apreciat că "nu poate rămâne la putere". De asemenea, preşedintele SUA le-a transmis cetăţenilor ruşi că ei nu sunt consideraţi "inamici" de către Statele Unite.

Joe Biden, dezlănțuit la adresa lui Putin

Un oficial de la Casa Albă a spus că Biden nu a cerut „schimbare de regim” în Rusia, ci doar că acesta s-a referit doar la puterea Rusiei asupra Ucrainei şi celorlalţi vecini ai săi. 

Pe acelaşi subiect

"Ideea enunţată de preşedinte a fost că lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor sau asupra regiunii. Nu s-a referit la puterea exercitată de Putin în Rusia sau la vreo schimbare de regim", a explicat oficialul de la Casa Albă, citat de site-ul Axios.com.

Biden a intensificat atacurile personale asupra lui Putin de când președintele rus a ordonat invadarea Ucrainei luna trecută, iar Kremlinul a răspuns punând la îndoială starea de spirit a liderului american. Săptămâna trecută Joe Biden a fost acuzat că a adus „insulte personale” la adresa lui Putin, după ce l-a etichetat drept „criminal de război” și „dictator ucigaș”, și a spus că remarcile sale păreau să fi fost alimentate de iritare, oboseală și neatenţie.

Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, a sugerat, în batjocură, pe rețelele de socializare, că clarificarea ultimelor remarci ale lui Biden au venit de la "Unitatea Medicală de la Casa Albă". Rogozin a luat în derâdere anterior ceea ce el a numit „sancțiunile Alzheimer” impuse Rusiei de Statele Unite din cauza războiului din Ucraina, pe care Moscova îl numește o operațiune militară specială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Reacția Kremlinului după ce Biden a spus că Putin nu mai poate rămâne la putere