Antena Meniu Search
x

Video Joe Biden, discurs istoric în Polonia: "Un dictator pornit să reclădească un imperiu nu va înlătura niciodată iubirea de libertate"

Turneul european al preşedintelui Joe Biden s-a încheiat, la Varşovia, cu un discurs pe un ton deosebit de dur la adresa lui Vladimir Putin. Biden a spus chiar că Putin nu trebuie să mai rămână la putere. Casa Albă a precizat ulterior că preşedintele s-a referit doar la puterea Rusiei asupra Ucrainei şi celorlalţi vecini ai săi. Anterior, într-o discuţie cu refugiaţii ucraineni, Biden îl calificase pe Putin drept un măcelar. 

de Redactia Observator

la 27.03.2022, 09:48

Vezi și

Joe Biden: Un dictator pornit să reclădească un imperiu nu va înlătura niciodată iubirea de libertate a poporului. Pentru Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere!

Regimul Rusiei, descris de Joe Biden ca o ameninţare la adresa libertăţii şi securităţii globale

În discursul pe care Casa Albă îl anunţase ca unul de importanţă majoră, Joe Biden a condamnat, deosebit de sever, invazia Rusiei în Ucraina. El a susţinut că democraţiile din toată lumea trebuie să fie unite împotriva regimului din Rusia, descris ca o ameninţare la adresa libertăţii şi securităţii globale. Biden s-a adresat şi poporului rus pentru a susţine că doar Putin este vinovat de sancţiunile grele impuse după atacul asupra Ucrainei. 

Joe Biden: Aceste sancţiuni internaţionale subminează forţa Rusiei, puterea ei de a-şi reîntregi armata şi de a-şi proiecta forţa în exterior. Şi doar Putin, Vladimir Putin este vinovatul! Punct!

Pe acelaşi subiect

În capitala unei ţări cu o poziţie geostrategică importantă pe flancul estic al NATO, preşedintele american a dat asigurări că Alianţa va riposta ferm la orice atac împotriva membrilor săi. 

Joe Biden: Nici să nu vă gândiţi să pătrundeţi, nici măcar un centimetru, pe teritoriul NATO! Avem o obligaţie sacră, o obligaţie sacră potrivit Articolului 5 de a apăra fiecare centimetru al teritoriului NATO, cu întreaga noastră forţă colectivă.

Statele Unite vor primi 100 de mii de refugiaţi ucraineni

Afirmaţia că Putin nu ar trebui să mai rămână la putere a putut fi interpretată, iniţial, ca un apel la demiterea lui, eventual printr-o lovitură de stat. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a ripostat imediat, spunând că doar poporul rus poate hotărî cine îl conduce. Casa Albă a revenit cu o clarificare: Joe Biden nu a contestat funcţia lui Putin în Rusia ci a dorit să sublinieze că acesta NU poate stăpâni asupra altor ţări şi popoare. Oricum, mai înainte, la o întâlnire cu refugiaţii ucraineni adăpostiţi pe Stadionul Naţional din Varşovia, Biden îl caracterizase la fel de dur pe liderul de la Kremlin. 

Preşedintele american a avut convorbiri şi cu omologul său polonez, Andrei Duda, şi cu miniştrii de externe şi al apărării din Ucraina. Vizita lui în Polonia a încheiat turneul european al lui Biden, care a participat la summitul extraordinar NATO, G7 şi la Consiliul European. El a anunţat că Statele Unite vor primi 100 de mii de refugiaţi şi că vor acorda un ajutor financiar de un miliard de dolari ţărilor europene care îi găzduiesc pe ucraineni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Joe Biden, discurs istoric în Polonia: "Un dictator pornit să reclădească un imperiu nu va înlătura niciodată iubirea de libertate"