Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Emmanuel Macron, după ce Joe Biden l-a numit "măcelar" pe Vladimir Putin

Preşedintele francez în exerciţiu Emmanuel Macron anunţă duminică faptul că nu ”nu va folosi” aceleaşi epitete ca omologul său american, Joe Biden. Preşedintele SUA l-a numit "măcelar" pe Vladimir Putin, în timpul vizitei în Polonia.

de Redactia Observator

la 27.03.2022, 14:38

Macron nu va folosi aceleaşi epitete ca Biden
Macron nu va folosi aceleaşi epitete ca Biden - Shutterstock

Candidatul la preşedinţia franceză anunţă că urmează să discute cu omologul său rus ”mâine sau pomâine”, în vederea organizării unei operaţiuni de evacuare a oraşului Mariupol.

Joe Biden l-a numit "măcelar" pe Vladimir Putin

Preşedintele Statelor Unite l-a atacat în mod violent pe omologul său rus, sâmbătă, în Polonia, dând asigurări că acesta este un ”măcelar” şi că ”nu poate rămâne la putere”. Ulterior, Casa Albă a revenit asupra declaraţiilor, care au stârnit furie la Kremlin.

Reacția Kremlinului

Moscova l-a îndemnat pe preşedintele Statelor Unite să rămână ”chibzuit” şi a denunţat atacurile la adresa lui Vladimir Putin drept ”insulte personale”, relateată news.ro. ”Un şef de stat trebuie să rămână chibzuit”, a declarat sâmbătă seara Dmitri Peskov, pentru agenţia rusă de presă Tass. ”Insulte personale de acest fel reduc câmpul posibilităţilor relaţiilor noastre bilaterale cu actualul Guvern american”, a avertizat el.

Biden s-a întâlnit la Varşovia cu omologul său polonez Andrzej Duda, dar şi cu oficiali ucraineni de rang înalt - pentru prima oară de la începutul războiului rus în Ucrana - şi a subliniat ”angajamentul sacru” al Washingtonului faţă de principiul apărării colective a statelor membre NATO, prevăzut de Articolul 5, în legătură cu Războul din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Emmanuel Macron, după ce Joe Biden l-a numit "măcelar" pe Vladimir Putin