Antena Meniu Search
x

Video Reacția Ungariei, după ce parlamentarii europeni au decis că "nu mai e o democraţie, ci o autocraţie electorală"

Parlamentarii europeni au votat: Ungaria nu mai este o democraţie, ci o autocraţie electorală.

de Redactia Observator

la 16.09.2022, 21:50

Vezi și

Eurodeputaţii au adoptat cu o majoritate covârșitoare un raport în care condamnă măsurile luate de guvernul lui Viktor Orban şi fac presiuni să taie fondurile pentru Budapesta. Este vorba de miliarde de euro alocate Ungariei din bugetul european până în 2027.

Votul Parlamentului European care decide că Ungaria nu mai este o adevărată democraţie este ”o insultă” la adresa ungurilor, a declarat ministrul de Externe Peter Szijjarto, relatează AFP.

”Consider că este jignitor pentru unguri faptul că abilitatea Ungariei de a fi o democraţie este pusă la îndoială”, a declarat Peter Szijjarto într-o conferinţă de presă la Budapesta. De asemenea, el şi-a exprimat surprinderea că ”unii” oficiali din Strasbourg şi Bruxelles ”denigrează” ţara.

Deşi votul nu are niciun efect practic, acesta sporeşte presiunea asupra autorităţilor UE de la Bruxelles de a nu rambursa miliarde de euro în numerar UE Ungariei, bani reţinuţi din cauza îngrijorărilor legate de corupţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Reacția Ungariei, după ce parlamentarii europeni au decis că "nu mai e o democraţie, ci o autocraţie electorală"