Antena Meniu Search
x

Reacţie "prea lentă" a Occidentului în faţa Rusiei. Oficial britanic: Flancul estic al NATO, esenţial pentru Europa

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, susţine că Occidentul nu a acţionat suficient de repede sau decisiv, în răspunsul său faţă de acţiunile preşedintelui Vladimir Putin. Războiul pornit de Rusia în Ucraina a ajuns în a 12-a zi, iar lumea stă cu ochii pe rezultatele celei de-a treia runde de negocieri între taberele adverse.

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 18:13

Oficial britanic: Flancul estic al NATO, esenţial pentru Europa
Oficial britanic: Flancul estic al NATO, esenţial pentru Europa - Profimedia

Săptămâna a început cu o nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina, însă ministrul de Externe britanic Liz Truss nu îşi pune mari speranţe în rezultatul acestora. Ea consideră că Occidentul a reacţionat prea lent faţă de acţiunile Rusiei, încă din stadiul în care Vladimir Putin începea să trimită soldaţi la graniţele Ucrainei. "Adevărul este că preşedintele Putin nu a luat în serios ameninţările noastre, care aveau drept scop descurajarea sa", a declarat Truss, potrivit BBC

Invazia Ucrainei de către Rusia a "spulberat arhitectura de securitate a Europei", a afirmat oficialul britanic. "Acum nu ne rămâne de făcut altceva decât să fortificăm structura NATO, în special flancul estic", este de părere Liz Truss. "Am detaşat deja soldaţi în Estonia, dar mai sunt multe de făcut. Trebuie să consolidăm temeinic apărarea ţărilor NATO".

Războiul Rusia - Ucraina ar putea dura "ani de zile"

Cu o săptămână în urmă, oficialul englez a declarat că e posibil ca invazia Rusiei în Ucraina să nu reprezinte un eveniment de scurtă durată. Aceasta a sugerat că evenimentele dramatice din ţara cuprinsă de război ar putea marca "începutul sfârşitului" pentru Vladimir Putin, avertizând că acest conflict ar putea dura "ani de zile".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Reacţie "prea lentă" a Occidentului în faţa Rusiei. Oficial britanic: Flancul estic al NATO, esenţial pentru Europa