Antena Meniu Search
x

Războiul pornit de Rusia în Europa de Est ar putea dura "ani de zile". Marea Britanie: Putin nu a folosit încă cele mai rele arme

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, ia în calcul posibilitatea ca invazia Rusiei în Ucraina să nu reprezinte un eveniment izolat, de scurtă durată, în istoria contemporană a Europei. Aceasta a sugerat că evenimentele dramatice din ţara cuprinsă de război ar putea marca "începutul sfârşitului" pentru Vladimir Putin, avertizând că acest conflict ar putea dura "ani de zile".

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 13:01

Războiul pornit de Rusia în Europa de Est ar putea dura "ani de zile"
Războiul pornit de Rusia în Europa de Est ar putea dura "ani de zile" - Profimedia

Pe măsură ce luptele grele continuă în a patra zi de război între Rusia şi Ucraina, ministrul de Externe al Marii Britanii atrage atenţia asupra rezistenţei "surprinzătoare" de care dă dovadă poporul ucrainean, în frunte cu preşedintele Zelensky. În vreme ce partidele din opoziţie solicită sancţiuni mai dure împotriva Kremlinului, Liz Truss a declarat pentru Sky News că guvernul britanic a alcătuit deja "lista oligarhilor" ale căror proprietăţi şi avioane private sunt în vizorul autorităţilor.

Invazia Ucrainei, "începutul sfârşitului pentru Vladimir Putin"

De asemenea, ministrul britanic a declarat că sancţiunile economice impuse împotriva Rusiei ar putea reprezenta "începutul sfârşitului pentru Vladimir Putin", care ar avea de suferit "consecinţe severe", inclusiv la nivel personal. "Mă tem că se pregăteşte să apeleze la cele mai neplăcute mijloace în acest război", a subliniat oficialul, care se aşteaptă ca Moscova să treacă la "arme mai rele de atât"

"Ar trebui să fie conştient că, de acum, Curtea Penală Internaţională e cu ochii pe tot ce se petrece în Ucraina. Vor urma consecinţe severe pentru el şi Guvernul rus", consideră Liz Truss, potrivit independent.co.uk. Şi premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a lăudat rezistenţa ucrainenilor în faţa invaziei, avertizând totodată că prevede "zile întunecate" pentru viitorul ţărilor din Europa de Est.

Pe acelaşi subiect

Ministrul de Externe britanic: Războiul ar putea dura "ani de zile"

Duminică, în a patra zi de lupte purtate pe teritoriul Ucrainei, Liz Truss a mai spus că autorităţile britanice vor continua să trimită ajutoare militare şi economice către ţara invadată de ruşi. Cu toate acestea, a precizat că nu se aşteaptă la un final apropiat al crizei: "Mă tem că va fi o luptă prelungită. Ar putea dura ani de zile. Ştim că Rusia are o armată puternică, dar suntem conştienţi şi că ucrainenii sunt curajoşi şi hotărâţi să-şi apere ţara".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Războiul pornit de Rusia în Europa de Est ar putea dura "ani de zile". Marea Britanie: Putin nu a folosit încă cele mai rele arme