Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rebecca Cheptegei, atleta incendiată de iubit, a fost înmormântată cu onoruri militare. Fetiţele ei nu au primit încă vestea tragică

Atleta Rebecca Cheptegei, care a fost stropită cu benzină şi arsă de partenerul ei la 1 septembrie, la doar câteva săptămâni după ce a alergat maratonul la Jocurile Olimpice de la Paris, este înmormânată sâmbătă, cu onoruri militare, în Uganda.

de Redactia Observator

la 14.09.2024 , 15:39

Rebecca Cheptegei, atleta incendiată de iubit, a fost înmormântată cu onoruri militare. Fetiţele ei nu au primit încă vestea tragică Rebecca Cheptegei, atleta incendiată de iubit, a fost înmormântată cu onoruri militare. Fetiţele ei nu au primit încă vestea tragică - Profimedia

Decesul sportivei în vârstă de 33 de ani, care a murit patru zile mai târziu din cauza arsurilor grave şi multiple, a provocat un val internaţional de omagii şi indignare. Sportiva de 33 de ani era membră a forţelor armate ugandeze.

Atacatorul şi partenerul ei, Dickson Ndiema Marangach, în vârstă de 32 de ani, a fost, de asemenea, grav ars şi a murit luni la spital.

Activiştii pentru drepturile omului au denunţat această crimp Kenya, unde alte două atlete, Agnes Tirop şi Damaris Mutua, au fost ucise, iar însoţitorii lor respectivi au fost acuzaţi de crime începând din 2021.

Articolul continuă după reclamă

Funeraliile au fost programate în satul familiei sale, Bukwo

Vineri, rudele Rebeccăi Cheptegei din Kenya s-au adunat pentru a-i cinsti memoria în jurul sicriului său în oraşul Eldoret (vest), în Valea Riftului, aproape de locul în care locuia. Apoi, în ploaie, sicriul cu trupul ei neînsufleţit a trecut graniţa dintre Kenya şi Uganda la sfârşitul după-amiezii, înainte de funeraliile programate în satul familiei sale, Bukwo, la aproximativ 380 de kilometri nord-est de capitala Kampala.

„Suntem extrem de trişti”, a declarat pentru AFP fostul ei soţ, Simon Ayeko, cu care avea două fiice, potrivit news.ro. „Ca tată, a fost foarte dificil”, a adăugat el, explicând că nu a putut să le dea vestea fetiţelor sale. „Încetul cu încetul, le vom spune adevărul”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Rebecca Cheptegei, atleta incendiată de iubit, a fost înmormântată cu onoruri militare. Fetiţele ei nu au primit încă vestea tragică