Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Recep Tayyip Erdogan a amenințat Israelul cu intervenţia militară: "La fel cum am intrat în Karabah, Libia, putem face la fel cu ei"

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat duminică Israelul cu intervenţia militară, citând acţiuni anterioare în Nagorno-Karabah şi Libia, relatează dpa.

de Redactia Observator

la 29.07.2024 , 07:12

președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan a amenințat Israelul cu intervenţia militară: "La fel cum am intrat în Karabah, Libia, putem face la fel cu ei" - Profimedia Images

"La fel cum am intrat în Karabah, la fel cum am intrat în Libia, am putea face asemănător cu ei", a spus Erdogan la un eveniment al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) la Rize, la Marea Neagră, referindu-se la Israel.

Erdogan s-a referit la conflictul din Nagorno-Karabah, unde a susţinut Azerbaidjanul cu drone şi alt sprijin militar. Ankara sprijină, de asemenea, guvernul recunoscut internaţional din Libia cu echipament şi personal militar.

În discursul său, Erdogan a salutat progresul înregistrat în industria de apărare din ţara sa. "Nu există nimic ce nu putem face. Trebuie doar sa fim puternici", a spus el, potrivit Agerpres.

Articolul continuă după reclamă

Relații tensionate între Israel și Turcia, după izbucnirea războiului cu Hamas

Pe acelaşi subiect

De la începutul războiului din Gaza în octombrie, relaţiile dintre Israel şi Turcia s-au deteriorat semnificativ.

Erdogan a descris gruparea islamistă palestiniană Hamas drept o "organizaţie de eliberare" şi l-a comparat pe premierul Israelului Benjamin Netanyahu cu Adolf Hitler, notează dpa.

La mijlocul lunii iulie, Erdogan a afirmat că nu va aproba nicio cooperare între NATO şi Israel atât timp cât continuă războiul din Gaza.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Recep Tayyip Erdogan a amenințat Israelul cu intervenţia militară: "La fel cum am intrat în Karabah, Libia, putem face la fel cu ei"