Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cel puţin 12 copii au murit, după un atac cu rachete pe platoul Golan. Israelul promite "război total" Hezbollahului

Orientul Mijlociu fierbe. Cel puţin 12 copii au fost ucişi de o rachetă care a căzut pe un teren de fotbal din Platoul Golan. Armata israeliană dă vina pe gruparea Hezbollah, care a negat orice implicare în atac. Imediat după bombardamentul sângeros, Israelul a ameninţat cu război total. În Gaza, alte 30 de persoane au murit în urma unui atac israelian asupra unei şcoli. 

de Redactia Observator

la 28.07.2024 , 08:50

În momentul atacului, pe teren, mai mulţi tineri se jucau fotbal. Ce a urmat, a fost un adevărat măcel. Imaginile de după atac sunt greu de descris în cuvinte. Copii întinşi pe gazon, răniţi, cer disperaţi ajutorul. Cel puţin 12 dintre ei şi-au pierdut viaţa, iar alte 30 de persoane au fost transportate la spital cu răni grave.

Vinovaţi pentru acest atac, susţine armata israeliană, sunt teroriştii Hezbollah. Imediat după bombardament, minstrul de Externe israelian a ameninţat cu război total gruparea teroristă. "Hezbollah a minţit întreaga lume şi a susținut că nu este responsabil de acest atac. Este o minciună. Armata israeliană evaluează situaţia şi ne vom pregăti pentru un răspuns împotriva Hezbollah".

Vestea tragediei a ajuns imediat şi la premierul Benjamin Netanyahu, care se afla în vizită în Statele Unite. Liderul şi-a anulat orice planuri şi s-a întors de urgenţă în Israel. "Am rămas şocat. Toate inimile noastre sunt zdrobite. Îmbrăţişăm familiile, îmbrăţişăm întreaga comunitate în acest momente dificile. Pot spune că Israel nu va trece peste această situaţie în tăcere".

Vezi și

Israelul promite "război total" Hezbollahului

Pe acelaşi subiect

Platoul Golan este o zonă care găzduiește aproximativ 50.000 de coloniști evrei și druzi şi pe care Israelul a anexat-o în anul 1981. Autorităţile susţin că este cel mai sângeros atac împotriva civililor din Israel, după cel din 7 octombrie.

Între timp, la Tel Aviv, oamenii au ieşit din nou în stradă. Au cerut încetarea războiului și semnarea cât mai rapidă a unui acord pentru înapoierea ostaticilor. "Toate acestea s-au întâmplat din cauza lui Netanyahu. /taie/ 0.39 - 0.41 Nu e o persoană. Nu mai este o fiinţă umană. Avem ostatici care nu sunt cu noi. Deci, nu poate fi pace. Nu poate fi pace în inimile noastre. Avem nevoie de ei".

În Gaza, o şcoală în care s-ar fi ascuns terorişti Hamas a fost bombardată de armata israeliană. Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar peste o sută se zbat acum între viaţă şi moarte. Şcoala adăpostea 4.000 de refugiaţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Luaţi în calcul ca după pensionare să vă mutaţi în alt oraş?
Observator » Ştiri externe » Cel puţin 12 copii au murit, după un atac cu rachete pe platoul Golan. Israelul promite "război total" Hezbollahului