Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Recuperare COMPLETĂ pentru un copil de 3 ani. I s-au transplantat CINCI organe simultan

Sărbătoarea Crăciunului este întâmpinată cu un adevărat miracol medical într-un spital din Florida. Un băiat de trei ani se îndreaptă spre o restabilire completă după ce i s-au transplantat cinci organe în acelaşi timp.

de Redactia Observator

la 19.12.2013 , 10:29

Adonis Ortiz s-a născut cu o malformaţie congenitală severă: intestinele sale nu se aflau la locul normal.

A fost operat pentru prima dată la numai trei luni şi de atunci a stat mai mult prin spitale.

Fiecare Crăciun de până acum l-a trăit în spital. Cel mult ne dădeau câte o învoire, ca să vină acasă două ore, să-şi vadă cadouri şi să se întoarcă.

Vezi și

Dar, cu toate operaţiile, starea lui Adonis s-a agravat. Până la urmă, medicii au hotărât că viaţa sa nu putea salvată decât dacă i se transplantau, simultan, cinci organe: ficat, pancreas, stomac şi cele două intestine, gros şi subţire. O procedură pe care nu o mai încercase nimeni.

În luna octombrie, s-a găsit un donator iar Adonis a primit noile organe, în timp ce părinţii şi rudele se rugau pentru reuşită. După două luni, medicii sunt încântaţi să constate că, deşi e încă plin de cicatrici şi perfuzii, băieţelul se simte tot mai bine.

Mama copilaşului: "Este într-adevăr puternic. După atâtea operaţii mai poate să şi zâmbească. Iar eu îmi spun: "Cum poţi să zâmbeşti, după ce tocmai te-au ciopârţit?"

La 7 decembrie, Adonis a împlinit trei ani. El mai are de urmat diferite tratamente, unele pentru toată viaţa, dar medicii spun că se va restabili pe deplin. Familia speră acum să poată petrece primul Crăciun adevărat din viaţa lui.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Recuperare COMPLETĂ pentru un copil de 3 ani. I s-au transplantat CINCI organe simultan