Antena Meniu Search
x

Foto Refuzul lui Donald Trump de a-și accepta oficial înfrângerea poate afecta grav gestionarea pandemiei. Biden: ''Mulţi alţi oameni ar putea muri''

Preşedintele ales Joe Biden a afirmat că mulţi oameni ar putea avea de suferit, dacă Donald Trump va continua să blocheze eforturile de planificare a transferului puterii prezidenţiale, având în vedere că pandemia de coronavirus se agravează pe zi ce trece. Acesta a mai adăugat că nu va ezita să se vaccineze.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 17.11.2020, 09:13

Joe Biden a susţinut un discurs şi a răspuns la întrebările jurnaliştilor la Wilmington, Delaware
Joe Biden, preşedintele ales - Profimedia Images
  • Preşedintele ales Joe Biden avetizează că amânarea tranziţiei puterii ar putea afecta acţiunile de gestionare a pandemiei de coronavirus
  • Biden doreşte să fie luate toate măsurile pentru susţinerea economiei americane
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

Joe Biden a susţinut un discurs şi a răspuns la întrebările jurnaliştilor la Wilmington, Delaware, după ce s-a consultat cu directorii generali ai unor companii de top din SUA şi cu liderii sindicatelor, potrivit news.ro. 

Drept răspuns la întrebarea ce vizează consecinţele faptului că administraţia Trump nu cooperează cu echipa de tranziţie a lui Biden în privinţa luptei împotriva pandemiei, el a spus: ''Mai multe alte persoane pot muri dacă nu ne coordonăm''.

''Pe măsură ce luptaţi cu Covid-19, trebuie să ne asigurăm că firmele şi lucrătorii au instrumentele, resursele şi recomandările naţionale şi standardele de sănătate şi siguranţă pentru a opera în siguranţă'', a adăugat Biden.

Preşedintele ales a menţionat că ar fi mult mai uşor pentru tranziţia prezidenţială, dacă Trump ar coopera. În ceea ce priveşte refuzul preşedintelui în funcţie de a-şi recunoaşte înfrângerea, Biden a declarat: ''Mi se pare mai jenant pentru ţară decât debilitant pentru capacitatea mea de a-mi începe activitatea''.

Biden a cerut o cooperare bipartizană împotriva pandemiei şi a îndemnat Congresul să adopte programul de sprijin pentru pandemie. Liderii de afaceri şi de sindicat doresc să coopereze pentru refacerea economiei americane.

Preşedintele ales a mai declarat că noul coronavirus continuă să se răspândească ''aproape neîntrerupt'' şi că guvernatorii statelor îşi intensifică măsurile.

Întrebat dacă ar fi dispus să se vaccineze cu unul dintre vaccinurile nou dezvoltate, el a spus că nu ar ezita să facă acest lucru. 

De asemenea, Biden i-a îndemnat pe americani să limiteze numărul de persoane participante la reuniunile pentru Ziua Recunoştinţei de săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Refuzul lui Donald Trump de a-și accepta oficial înfrângerea poate afecta grav gestionarea pandemiei. Biden: ''Mulţi alţi oameni ar putea muri''