Antena Meniu Search
x

Video Regele Charles a revenit la îndatoriri după diagnosticul de cancer. Prinţul William a preluat o serie din atribuţiile tatălui său

Familia Regală britanică a trecut de la şocul diagnosticului lui Charles la rutina obişnuită în doar două zile. Diagnosticat cu cancer, suveranul britanic şi-a reluat munca de acasă, iar Prinţul William a început să preia o parte dintre atribuţiile lui. Boala regelui nu a vindecat însă relaţia tensionată cu fiul cel mic, prinţul Harry, în schimb a reaprins discuţiile despre monarhie şi dacă nu cumva Charles ar trebui să abdice în favoarea lui William. 

de Redactia Observator

la 07.02.2024, 21:32

Vezi și

Plecat cu elicopterul la Sandrigham după prima şedinţă de tratament, Regele Charles s-a întors imediat la muncă. El a avut discuţia săptămânală cu premierul Sunak la telefon, iar Casa Regală a dezvăluit că monarhul îşi primeşte acolo corespondenţa şi documentele pe care trebuie să le semneze.

Prinţul William a revenit la apariţiile publice

Tot azi a revenit şi William la apariţiile publice, după ce i-a stat alături soţiei Kate, care a trecut si ea printr o operaţie abdominală. Vizibil slăbit, Prinţul de Wales a încercat să zâmbească în timp ce a oferit onoruri publice pentru 50 de persoane. O ceremonie care trebuia oficiată iniţial de Charles.

În cursul serii, William va ţine un discurs la o gală de caritate. Implicarea lui i-a impresionat încă o dată pe oamenii de rând, care continuă să se adune la Palatul Buckingham.

Pe acelaşi subiect

Un fost angajat al palatului Buckingham a explicat de ce nu se anunţă public de ce fel de cancer suferă regele Charles. Se inceraca astfel evitarea speculaţiilor. Mulţi britanici cred însă că ar trebui să abdice din cauza acestei boli, mai ales că are 75 de ani. 

Prinţul Harry nu a zăbovit prea mult la Londra

Danica Kirka, reporter Associated Press: Nici nu se pune problema să discute despre abdicare, nimeni de la Palat nu face asta. 

Şi revenirea Prinţului Harry la Londra a iscat controverse. După ce a călătorit timp de 10 ore din California până la Londra, a stat alături de tatăl său doar 30 de minute, pentru că Regele se grăbea să meargă la domeniul de la Sandringham pentru a se odihni. Harry a petrecut noaptea la un hotel şi este deja pe drumul de întoarcere în Statele Unite fără să se vadă şi cu frate lui, William, sau cumnata lui, Kate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Regele Charles a revenit la îndatoriri după diagnosticul de cancer. Prinţul William a preluat o serie din atribuţiile tatălui său