Antena Meniu Search
x

Video Regele Charles, diagnosticat cu cancer. Britanicii au rămas împietriți la auzul veștii: "A fost un şoc". Monarhul a început deja tratamentul

Anunţ şocant de la Palatul Buckingham! Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer la zece zile după intervenţia pentru prostata mărită. Casa Regală nu a specificat despre ce formă este vorba însă au declarat că nu e vorba despre cancer la prostată. Vestea a adus un val de reacţii internaţionale, iar fiul său, Harry, urmează să ajungă zilele următoare în Regatul Unit. 

de Redactia Observator

la 06.02.2024, 08:16

Vestea şocantă a fost dată de Palatul Buckingham, care a anunţat că Regele Charles suferă de o formă de cancer, care a fost descoperită în timpul intervenţiei la prostată de pe 26 ianuarie: "În timpul procedurii recente a Regelui pentru prostata mărită, o problemă separată a fost descoperită. Investigațiile ulterioare au identificat o formă de cancer".

Alastair Bruce, comentator regal: Cred că este un şoc pentru oricine află o astfel de veste. Orice familie care aude cuvântul cancer ştie că-şi va pune amprenta asupra oricui.

Monarhul a început deja un tratament

Monarhul, în vârstă de 75 de ani, a început încă de ieri un tratament regulat şi a fost sfătuit de medici să-şi amâne toate îndatoririle publice. Chiar şi aşa, el va continua să le îndeplinească pe cele oficiale şi să se întâlnească săptămânal cu premierul Regatului Unit.

Pe acelaşi subiect

Alastair Bruce, comentator regal: Cred că plăcerea lui de a întâlni oameni face parte din marea lui putere şi faptul că nu va mai putea face asta pentru o perioadă, fiindcă trebuie să se ocupe de diagnosticul de cancer, va avea un impact asupra lui şi cred că ne va lipsi.

Printre primii care au aflat despre diagonisticul Regelui au fost cei doi fii ai săi. Harry îşi va vizita tatăl zilele următoare, dar va veni singur, Meghan rămâne în Statele Unite, cu cei doi copii. Călătoria vine însă într-un context în care autobiografia foarte critică a ducelui de Sussex, lansată anul trecut, a dezvăluit multe detalii mai puţin cunoscute din familia lor.

Reacții după diagnosticul primit de regele Charles

Starea de sănătate a Regelui Charles ocupă primă pagină a marilor agenţii din Regat şi a generat o serie de reacţii.

Sir Lindsay Hoyle, Camera Comunelor: Gândurile noastre se duc către Majestatea Sa şi către familia lui şi dorim să-i transmitem cele mai mari dorinţe pentru un tratament de succes şi o recuperare rapidă.

Inclusiv Rishi Sunak, premierul britanic, i-a transmis un mesaj monarhului: Îi doresc Majestăţii Sale o recuperare rapidă şi totală. Nu am niciun dubiu că se va întoarce cu putere deplină şi ştiu că toată ţara îi doreşte numai bine. 

Joe Biden urmează să discute la telefon cu Charles.

Reporter: Domnule preşedinte, aveţi un mesaj pentru Regele Charles?

Joe Biden, preşedintele SUA: Da, sunt îngrijorat pentru el. Tocmai ce am auzit despre diagnostic, dar voi vorbi cu el.

Donald Trump a postat, de asemenea, un mesaj: Regele Charles are cancer. Este un bărbat minunat, pe care am ajuns să-l cunosc bine în timpul preşedinţiei mele şi ne rugăm cu toţii să aibă o recuperare rapidă şi totală.

Britanicii, șocați de anunțul Casei Regale

Şi britanicii au fost şocaţi de anunţ.

Britanic: Mi se pare că e cu totul real, pentru că ştiam că a venit la o vârstă înaintată, dar era foarte activ. Era puternic, era pregătit să facă multe şi ne-a oferit multă speranţă când a devenit Rege. A fost un şoc. Cred că nimeni nu s-a gândit la asta. A fost greu să auzim şi sper la tot ce-i mai bun.

Cu doar câteva zile înainte de aflarea veştii privind starea de sănătate a lui Charles, Regina Camilla a inaugurat un nou centru de sprijin adresat pacienților bolnavi de cancer din cadrul spitalului Royal Free din Londra.

Diagnosticul, la mai puţin de un an de la încoronarea sa

Diagnosticul Regelui vine la mai puţin de un an de la încoronarea sa. După moartea reginei Elisabeta a II-a din 8 septembrie 2022, Charles a încercat să dea o imagine mai modernă monarhiei. A fost prima încoronare a unui monarh britanic în ultimii 70 de ani, iar peste 2.300 de invitați au urmărit slujba de la Westminster Abbey. Au fost invitați reprezentanți din 203 țări, inclusiv 100 de șefi de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Regele Charles, diagnosticat cu cancer. Britanicii au rămas împietriți la auzul veștii: "A fost un şoc". Monarhul a început deja tratamentul