Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Regele Charles l-a primit pe împăratul Naruhito la Buckingham. Este prima vizită găzduită de monarh după diagnosticul de cancer

Vizita oficială a împăratului Japoniei în Marea Britanie a început ieri. Regele Charles a pregătit un banchet de stat fastuos pentru Naruhito şi soţia sa, unde invitaţii au avut parte de un meniu de lux. Este prima vizită găzduită de monarh după diagnosticul de cancer.   

de Redactia Observator

la 26.06.2024 , 08:45

Împăratul Japoniei şi soţia sa au fost primiţi aseară de Regele Charles şi Regina Camilla la Palatul Buckingham pentru un extravagant banchet de stat. Vizita lui Naruhito a fost amânată încă din 2020 din cauza pandemiei şi are ca scop aprofundarea legăturilor dintre cele două mari ţări.

"De la energie şi mediu până la lanţurile de aprovizionare şi semiconductori, de la securitate cibernetică şi aprovizionarea durabilă cu alimente pentru a apăra colaborarea industrială, guvernele noastre lucrează împreună pentru a oferi o lume stabilă pentru generaţiile viitoare", a declarat regele Charles.

Prinţesele Anne şi Kate, absente de la banchetul regal

Vezi și

La rândul său, Împăratul Japoniei a felicitat prietenia dintre popoare şi i-a adus un tribut Reginei Elisabeta care îl învitase în regat în urmă cu patru ani. "La banchetul de stat din 1971, bunicul meu şi-a exprimat dorinţa sinceră pentru ca popoarele din Japonia şi din Regatul Unit, din toate categoriile sociale, să interacţioneze mai mult şi mai des şi să vorbească cu inimile deschise".

Invitaţii s-au bucurat de un meniu de lux. De la eveniment au lipsit însă Prinţesa Kate şi Prinţesa Anne. Ziua Împăratului a început cu mare fast - cuplul Japoniei a fost întâmpinat în cadrul unei grandioase ceremonii, de unde Naruhito a plecat alături Charles într-o caleaşcă.

Mai apoi, împăraţii au mers la Palatul Buckingham unde le-au fost prezentate mai multe obiecte din Japonia ce fac parte din Colecţia Regală. Următoarea oprire a fost la Westminster Abbey, unde cuplul a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut. Naruhito a sosit în Marea Britanie încă de sămbătă însă vizita oficială a început abia ieri şi va dura trei zile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri externe » Regele Charles l-a primit pe împăratul Naruhito la Buckingham. Este prima vizită găzduită de monarh după diagnosticul de cancer