Antena Meniu Search
x

Regimul lui Kim Jong-un neagă că ar trimite arme Rusiei și consideră că acuzațiile sunt o "încercare ostilă de a păta imaginea RPDC pe plan internaţional"

Ministerul apărării din Coreea de Nord a calificat marţi ca nefondate acuzaţiile americane potrivit cărora Phenianul a furnizat Rusiei muniţie de artilerie pentru războiul său din Ucraina, a informat agenţia de presă KCNA, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 08.11.2022, 07:26

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord
Regimul lui Kim Jong-un neagă că ar trimite arme Rusiei și consideră că acuzațiile sunt o "încercare ostilă de a păta imaginea RPDC pe plan internaţional" - Profimedia

Tensiunile sunt în creştere în peninsulă după o serie de teste nord-coreene săptămâna trecută (cel puţin 23 de rachete trase într-o singură zi, plus lansarea unei rachete balistice intercontinentale) în timp ce Statele Unite şi Coreea de Sud au încheiat cele mai ample exerciţii aeriene comune de până acum.

Reacţia Phenianului răspunde acuzaţiilor făcute săptămâna trecută de purtătorul de cuvânt al Consiliului naţional de securitate al Casei Albe, John Kirby. El a susţinut că regimul de la Phenian trimite în ascuns un "număr semnificativ" de obuze Rusiei "încercând să pară că acestea sunt trimise în Orientul Mijlociu sau Africa".

Oficialul american a precizat că, în prezent, Washingtonul încearcă să afle dacă acest ajutor militar nord-coreean a fost într-adevăr primit de ruşi.

"Recent, Statele Unite insistă să răspândească un zvon neîntemeiat despre contracte de armament între RPDC şi Rusia", se arată în comunicatul ministerului nord-coreean al apărării. "Încă o dată vrem să lămurim că nu au existat niciodată contracte de armament cu Rusia şi că nu prevedem în viitor niciun astfel de contract", se susţine în comunicatul care apreciază că acest "zvon" reprezintă o "încercare ostilă de a păta imaginea RPDC pe plan internaţional".

Săptămâna trecută, John Kirby a mai declarat că "nu crede că echipamentele pe care (preşedintele Putin) le primeşte sau le va primi va schimba în mod tangibil situaţia pe câmpul de luptă". Totodată, el a estimat că presupusul ajutor nord-coreean este edificator nu doar pentru alegerile regimului de la Phenian, ci şi pentru "lipsurile şi nevoile" Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Regimul lui Kim Jong-un neagă că ar trimite arme Rusiei și consideră că acuzațiile sunt o "încercare ostilă de a păta imaginea RPDC pe plan internaţional"