Antena Meniu Search
x

Regina i-a dat Theresei May mandat pentru a forma un nou guvern! Discuţiile pentru Brexit vor începe peste 10 zile

Premierul conservator britanic Theresa May a primit vineri din partea Reginei Elisabeta a II-a mandatul de a forma un nou guvern în urma alegerilor anticipate. Executivul de la Londra va începe discuţiile pentru Brexit peste 10 zile.

Premierul conservator britanic Theresa May a primit vineri din partea Reginei Elisabeta a II-a mandatul de a forma un nou guvern în urma alegerilor anticipate. Executivul de la Londra va începe discuţiile pentru Brexit peste 10 zile.

Partidul Conservator a obţinut 318 mandate în Camera Comunelor, sub majoritatea absolută de 326 de mandate, dar va forma o majoritate cu ajutorul celor 10 parlamentari ai Partidului Democratic Unionist.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierull Theresa May a anunţat că a primit mandat din partea reginei Elisabeth a II-a pentru formarea unui Guvern. “Tocmai m-am întâlnit cu Maiestatea Sa regina şi acum voi forma un Guvern. Un Guvern care va putea oferi certitudine şi va conduce Marea Britanie înainte în acest moment crucial pentru ţara noastră. Acest Guvern va ghida ţara în negocierile cruciale pentru Brexit, care vor începe peste numai 10 zile”, a spus May în faţa Downing Street.

În condiţiile în care securitatea a umbrit campania electorală, după seria de atentate care au zguduit Marea Britanie în ultimele trei luni, premierul a promis că Guvernul său va depune eforturi pentru a asigura securitatea ţării, prin intensificarea luptei “împotriva ideologiei extremiste şi a tuturor celor care o susţin” şi oferind “poliţiei şi autorităţilor puterea de care au nevoie”.

“Guvernul pe care îl conduc eu va pune corectitudinea şi oportunitatea în centrul a tot ceea ce facem, pentru a îndeplini promisiunea pentru Brexit împreună şi, în următorii cinci ani, să construim o ţară în care nimeni şi nicio comunitate să rămână în urmă”, a spus ea. “Ţara are nevoie, mai mult ca oricând, de certitudine”, a adăugat May, care a anunţat că a format o alianţă cu formaţiunea unionistă nord-irlandeză DUP, cu care colaborează de ani de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Regina i-a dat Theresei May mandat pentru a forma un nou guvern! Discuţiile pentru Brexit vor începe peste 10 zile