Antena Meniu Search
x

Regina Marii Britanii nu va participa la ceremonia de deschidere a Parlamentului, din cauza problemelor de sănătate. Anunţul, făcut de Palatul Buckingham

Palatul Buckingham a anunţat în această seară că Regina Elisabeta a II-a nu va fi prezentă la ceremonia de deschidere a Parlamentului Regatului Unit din acest an, din cauza unor probleme de sănătate. 

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 09.05.2022, 21:10

Regina Marii Britanii nu va participa la ceremonia de deschidere a Parlamentului
Regina Marii Britanii nu va participa la ceremonia de deschidere a Parlamentului - Profimedia

Este pentru prima dată din 1963 când regina nu va lua parte la acest eveniment care stabilește planurile legislative ale guvernului. Prinţul CHarles va fi cel care va citit acest discurs în locul suveranei, scrie BBC.

Regina Angliei, un nou episod cu probleme de sănătate

Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, are probleme de mobilitate și a fost nevoită să anuleze o serie de apariții publice recente.

Palatul Buckingham a transmis zilele acestea că regina speră să participe la eveniment, dar  în această seară a confirmat că nu va merge la ceremonia de la Westminster, din cauza „problemelor episodice de mobilitate”.

În Marea Britanie, ceremonia de inaugurare a Parlamentului este evenimentul anual care marchează începutul unei sesiuni a Parlamentului Regatului Unit . Se desfășoară în Camera Lorzilor, de obicei în lunile mai sau iunie.

Actuala suverană, regina Elisabeta a II-a , a inaugurat toate sesiunile Parlamentului la Westminster de la aderarea la tron, cu excepția 1959 și 1963 , când era însărcinată cu prințul Andrew, ducele de York, respectiv prințul Edward.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Regina Marii Britanii nu va participa la ceremonia de deschidere a Parlamentului, din cauza problemelor de sănătate. Anunţul, făcut de Palatul Buckingham