Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Regiunea din vestul Europei care interzice ţigările electronice de unică folosință, din iunie 2025

Guvernul britanic anunță că va interzice vânzarea țigărilor electronice de unică folosință începând cu iunie 2025, atât în Anglia, cât și în Țara Galilor. Decizia vine după ce utilizarea acestor dispozitive a explodat în ultimii ani.

de Redactia Observator

la 24.10.2024 , 14:45

Şi alte ţări vor să interzică ţigările electronice Şi alte ţări vor să interzică ţigările electronice - Profimedia

Folosirea țigărilor electronice de unică folosință în Anglia a crescut cu peste 400% între 2012 și 2023. De asemenea, numărul persoanelor care folosesc țigările electronice de unică folosință fără să fi fumat vreodată a crescut considerabil în ultimii ani, în special în rândul tinerilor adulți.

Şi alte ţări vor să interzică ţigările electronice

Ministrul Sănătății Publice, Andrew Gwynne, a declarat că interzicerea dispozitivelor de unică folosință ar "reduce atractivitatea lor pentru copii și le-ar ține departe de tineriilor vulnerabili". De asemenea, impactul este devastator asupra mediului. Aproape 5 milioane de dispozitive sunt aruncate săptămânal.

Articolul continuă după reclamă

În 2022, țigările electronice de unică folosință au fost aruncați conținând un total de peste 40 de tone de litiu, suficient pentru a alimenta 5.000 de vehicule electrice.

După Anglia și Țara Galilor, și alte țări europene precum Irlanda și Belgia plănuiesc să le interzică, în timp ce Australia, Noua Zeelandă și Brazilia au deja restricții în vigoare.

Medicii avertizează că, deși țigările electronice sunt mai puțin dăunătoare decât fumatul, efectele pe termen lung sunt încă necunoscute.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să faceţi cumpărături de Black Friday, în rate?
Observator » Ştiri externe » Regiunea din vestul Europei care interzice ţigările electronice de unică folosință, din iunie 2025