Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Relaxarea măsurilor, o provocare pentru europeni (Video)

Decesele din căminele de bătrâni propulsează Marea Britanie pe locul trei în lume ca număr al victimelor răpuse de coronavirus. Bilanţul în Regat a crescut cu 4000 de morţi într-o zi după ce autorităţile i-au luat în calcul şi pe bătrânii care s-au stins în aziluri. 

de Redactia Observator

la 30.04.2020 , 23:23

  • Marea Britanie vrea să prelungească restricțiile impuse populației.
  • Germania a relaxat măsurile impuse și a raportat o creștere a infectărilor.

Iar în Germania, relaxarea restricţiilor a dus la o creştere a numărului de îmbolnăviri. 

Marea Britanie, ţară care a mizat pe imunitatea de turmă la începutul pandemiei, numără acum 26 de mii de morţi.

4.076 de noi decese au fost înregistrate numai ieri, după ce oficialii britanici au descoperit că peste 3.800 de bătrâni au fost răpuşi de COVID-19 în cămine sociale.

Vezi și

Executivul de la Londra nu se gândeşte la relaxarea măsurilor şi anunţă că va prelungi carantina cu cel puţin o lună.

Dominic Raab: Singurul şi cel mai important lucru este să ne asigurăm că putem controla numărul oamenilor care intră în aceste cămine de bătrâni şi care riscă să transmită virusul.

În Germania, în schimb, autorităţile, apreciate până acum pentru modul în care au gestionat criza medicală, au relaxat măsurile de carantină. Oamenii au putut ieşi din nou din case, iar multe magazine s-au redeschis. Mişcarea însă i-ar putea costa scump. Bilanţul zilnic este în creştere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oficialii de la Berlin şi-au propus să menţină rata infectării sub 1, mai exact un bolnav de coronavirus să infecteze o singură persoană. Indicele oscilează de la o zi la alta, însă dacă va creşte semnificativ guvernul va reevalua măsurile de relaxare.

Lothar Wieler, directorul Institutului Robert Koch: Cu cât vom depista mai repede o persoană, cu atât mai repede o vom putea trata şi, bineînţeles, vom putea urmări lanţul de infecţii şi să le prevenim prin carantină şi izolare.

Alina Astafei Kreissig, profesoară stabilită în Germania: Oamenii s-au obişnuit cu mecanismele, să ţină distanţa, să se spele pe mâini. Sunt disciplinaţi.

Virusul a infectat peste trei milioane două sute de mii de oameni de pe planetă până acum. Peste un milion au învins boala.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » Relaxarea măsurilor, o provocare pentru europeni (Video)