Meniu
Search
x

Republica Moldova îl convoacă pe ambasadorul Rusiei la Chişinău. Armata rusă ar vrea "culoar" către Transnistria

Republica Moldova l-a convocat vineri pe ambasadorul rus la Chişinău pentru a-i transmite un protest în legătură cu declaraţiile unui general rus care a spus că trupele ruse angajate în ofensiva militară împotriva Ucrainei doresc să preia controlul asupra părţii de sud a acestei ţări pentru a ajunge în Transnistria, relatează AFP.

De Redactia Observator la 22.04.2022, 21:15

Potrivit unui comunicat emis de MAE de la Chişinău, Republica Moldova i-a exprimat ambasadorului rus ''profunda preocupare'' faţă de afirmaţiile generalului rus Ruslan Minnekaiev. Republica Moldova ''consideră aceste declaraţii ca fiind nefondate şi în contradicţie cu sprijinul Rusiei faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării noastre'', notează MAE de la Chişinău, care a amintit că ''Republica Moldova este o ţară neutră'' şi a cerut Moscovei ''să respecte acest principu''.

General rus: Armata vrea să ajungă în Transnistria

Generalul Ruslan Minnekaiev, adjunctul comandatului Districtului Militar Centru al Rusiei, a declarat vineri, în timpul unei reuniuni cu şefi de întreprinderi ai complexului militaro-industrial la Ekaterinburg, că Rusia doreşte să preia ''controlul total asupra Donbasului şi sudului Ucrainei''.

Potrivit generalului rus, controlul părţii de sud a Ucrainei va permite Rusiei în special să le vină în ajutor separatiştilor proruşi din Transnistria. ''Controlul sudului Ucrainei înseamnă totodată un culoar spre Transnistria, unde observăm de asemenea cazuri de oprimare a populaţiei rusofone'', a explicat el, potrivit Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Republica Moldova, îngrijorată de afirmaţiile ruşilor

Aceste declaraţii îngrijorează Republica Moldova, mai ales că Rusia a motivat agresiunea asupra Ucrainei prin presupuse persecuţii asupra populaţiei rusofone din Doneţk şi Lugansk, cele două provincii separatiste proruse din estul Ucrainei.

Aceasta din urmă a reacţionat de asemenea după declaraţiile generalului Minnekaiev, Ministerul ucrainean al Apărării descriindu-le drept o expresie a ''imperialismului'' rus, relatează agenţia EFE.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Republica Moldova îl convoacă pe ambasadorul Rusiei la Chişinău. Armata rusă ar vrea "culoar" către Transnistria