Antena Meniu Search
x

"Suntem în război cu întreaga lume". Armata Rusă vrea coridor terestru din Donbas spre Crimeea, dar și ieșire spre Transnistria

Un comandant militar rus a dezvăluit obiectivele militare ale armatei ruse în noua fază a războiului. Controlul asupra sudului Ucrainei va permite crearea unui coridor terestru din Rusia prins Donbas către Crimeea și o altă ieșire către Transnistria, a declarat generalul-maior Rustam Minnekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central. Război Rusia - Ucraina, ziua 58 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 22.04.2022, 13:09

"Suntem în război cu întreaga lume". Armata Rusă vrea coridor terestru din Donbas spre Crimeea, dar și spre Transnistria.
"Suntem în război cu întreaga lume". Armata Rusă vrea coridor terestru din Donbas spre Crimeea, dar și spre Transnistria. - TASS

Armata rusă trebuie să stabilească controlul deplin asupra Donbasului în timpul celei de-a doua faze a războiului din Ucraina, a declarat comandantul adjunct al Districtului Militar Central, generalul-maior Rustam Minnekaev, la reuniunea anuală a Industriilor de Apărare din Regiunea Sverdlovsk, relatează TASS.

"De la începutul celei de-a doua etape a operațiunii speciale... una dintre sarcinile armatei ruse este de a stabili controlul deplin asupra Donbasului și a sudului Ucrainei”, a spus el.

Controlul asupra Donbasului va face posibilă crearea unui coridor terestru către Crimeea, a subliniat Minnekaev. "Acest lucru (controlul asupra Donbasului) va face posibilă asigurarea unui coridor terestru către Crimeea, precum și controlul asupra unor facilitățil vitale pentru forțele militare ucrainene, porturi de la Marea Neagră, prin care produsele agricole și metalurgice sunt livrate în alte țări”, a mai spus Rustam Minnekaev.

"Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale de ieșire către Transnistria, unde există acte de oprimare a populației de limbă rusă. Se pare că acum suntem în război cu întreaga lume, așa cum a fost în Marele Război Patriotic când toată Europa, întreaga lume era împotriva noastră. E acelaşi lucru, nu le-a plăcut niciodată de Rusia", a adăugat el.

Minnekaev susţine că superioritatea tehnică a armatei ruse asupra forțelor armate ucrainene pe uscat, pe mare și în aerian este evidentă.

"În timpul atacurilor, forțele armate ruse nu suferă nicio pierdere. Acest lucru ucide cel mai mult moralul personalului din Forțele Armate ale Ucrainei. Superioritatea tehnică a armatei ruse pe uscat, pe mare și în aer a devenit evidentă,"  a spus el. "Nu am început acest război, dar îl vom termina", a mai spus Minnekaev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Suntem în război cu întreaga lume". Armata Rusă vrea coridor terestru din Donbas spre Crimeea, dar și ieșire spre Transnistria