Antena Meniu Search
x

Restricții majore în SUA, după reapariția virusului

Noile măsuri vin în contextul în care, Texas a fost printre primele state care au redeschis economia, în ciuda avertismentelor trase de epidemiologi.

de Redactia Observator

la 29.06.2020, 16:02

Vezi și
  • 5.000 de locuitori au ajung acum pe patul de spital zilnic.
  • Toate barurile au fost închise

Greg Abbot, guvernatorul din Texas: Trebuie să înţelegem că noul coronavirus a luat o întorsătură foarte rapidă şi foarte periculoasă în Texas, în ultimele săptămâni.

Este avertismentul tras de guvernatorul statului Texas după ce numărul cazurilor a crescut alarmant în ultimele săptămâni. 5.000 de locuitori au ajung acum pe patul de spital zilnic, cu 3.000 mai mult decât acum două săptămâni. Prin urmare, toate barurile au fost închise iar restaurantele servesc la capacitate redusă.

Noile măsuri vin în contextul în care, Texas a fost printre primele state care au redeschis economia, în ciuda avertismentelor trase de epidemiologi.

Mike Pence, vicepreşedintele Statelor Unite: Dacă oficialii din statele voastră vă îndeamnă să purtaţi mască, noi vă încurajăm să purtaţi mască în zonele afectate unde distanţa socială nu poate fi păstrată.

Numărul cazurilor a crescut în 36 de state. Pe lângă Texas, unul din cele mai mare focare este Florida, unde sâmbătă s-au înregistrat peste 9.500 de cazuri, un număr record de la izbucnirea pandemiei.

Pentru a preveni răspândirea virusului, toate plajele din Miami se vor închide de pe 3 pe 7 Iulie, când americanii sărbătoresc Ziua Independentei. Măsura va fi aplicată şi pe plajele din comitatul Broward.

Joy Cooper, primarul oraşului Hallandale Beach: Ar trebui să staţi acasă, să sărbătoriţi cu familia Ziua Independenţei şi să fiţi mândri de ţara minunată pe care o avem. Suntem cu toţii împreună în. Şi vom trece peste ea, dacă toată lumea va coopera.

Femeie: Siguranţa este cea mai mare prioritate. Cred că au luat o măsură inteligentă, dacă ţii cont de cât de multe cazuri sunt. E pur şi simplu o măsură de bun simţ.

Prin urmare, locuitorii din Miami ar putea urmări artificiile de Ziua Naţională de acasă sau din propria maşină. Mai grav este că printre bolnavii din Florida se numără şi foarte mulţi tineri, care au ignorat distanţa socială şi au participat la petreceri de absolvire. Situaţia este critică şi în California care a decis să închidă toate barurile în 7 comitate, printre care şi Los Angeles.

Veşti ceva mai optimiste vine din New York, care pentru prima oară de la izbucnirea epidemiei a înregistrat doar 5 decese. Catedrala Sfântul Patric şi-a redeschis aşadar porţile pentru enoriaşi, după trei luni de izolare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Restricții majore în SUA, după reapariția virusului