Antena Meniu Search
x

Resursele armatei ucrainene sunt aproape epuizate, anunţă Serghei Şoigu

Război în Ucraina. Ministerul rus al Apărării a estimat marţi că resursele armatei ucrainene sunt "aproape utilizate", într-un moment în care Kievul desfăşoară din luna iunie o contraofensivă pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Moscova, relatează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 12:37

Resursele armatei ucrainene sunt aproape epuizate, anunţă Serghei Şoigu
Serghei Şoigu - Profimedia

"Resursele militare ale Ucrainei sunt aproape epuizate", a declarat Serghei Şoigu în cadrul unei conferinţe privind securitatea de la Moscova, dând asigurări că Kievul "nu va obţine rezultate", în pofida "susţinerii totale" a Occidentului.

El a afirmat că operatiunea militară în Ucraina, lansată în urmă cu aproape un an şi jumătate, s-a dovedit o "încercare serioasă" pentru armata rusă, dar că Rusia a reuşit să crească "puternic" producţia de vehicule blindate.

Serghei Şoigu: Armele occidentale nu au nimic unic

În ceea ce priveşte armele occidentale livrate Kievului, Serghei Şoigu a afirmat că acestea nu au "nimic unic sau invulnerabil" pentru trupele ruse. "Suntem gata să împărtăşim evaluările noastre privind punctele slabe ale echipamentelor occidentale", a declarat ministrul rus, în faţa unei adunări de responsabili militari internaţionali.

Pe acelaşi subiect

El le-a mulţumit de asemenea soldaţilor ruşi care, potrivit lui, luptă în teren împotriva "neonazismului", reluând discursul Kremlinului, care susţine că ofensiva din Ucraina vizează înlăturarea unui regim neonazist.

Cea de a 11-a ediţie a Conferinţei privind securitatea internaţională de la Moscova, organizată de armata rusă şi care se desfăşoară marţi în apropiere de capitală, reuneşte oficial peste 800 de invitaţi veniţi din 76 de ţări, dar niciunul dintr-o ţară occidentală.

Putin îşi caută parteneri şi aliaţi străini la târgul anual de armament de la Moscova

Rusia curtează cumpărători de arme din întreaga lume la un târg de armament organizat în apropiere de Moscova, preşedintele Vladimir Putin oferind potenţialilor parteneri o "selecţie largă de arme moderne de toate tipurile",  informează dpa.

Într-o intervenţie video de la deschiderea târgului Armata 2023, preşedintele Putin a afirmat că ţara sa este pregătită pentru cooperare militară cu toate statele care doresc să îşi apere "interesele naţionale". Pentru a asigura această protecţie, a spus el, Rusia oferă cele mai recente sisteme de recunoaştere, arme de înaltă precizie şi robotică. Liderul de la Kremlin a acordat o atenţie deosebită tehnologiei dronelor aeriene:"Această tendinţă se dezvoltă activ în domeniile militar şi civil".

Rusia bombardează în mod repetat Ucraina cu rachete şi drone, în care sunt ucişi şi răniţi frecvent civili. În acelaşi timp, economia Rusiei este în criză profundă din cauza nivelului ridicat al costurilor războiului şi a efectelor sancţiunilor internaţionale. Importurile s-au scumpit, în timp ce veniturile la buget din exporturile de petrolul şi gazele au scăzut.

Expoziţia anuală de arme din Parcul Patriot de lângă Moscova a fost deschisă luni de ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi de omologul său din Belarus, Viktor Hrenin. Potrivit informaţiilor apărute în presa rusă de stat, 1.500 de companii interne producătoare de arme prezintă 28.500 de produse. Sunt reprezentate, de asemenea, 85 de companii străine şi organizaţii din şapte ţări.

Se vehiculează informaţia potrivit căreia cel mai mare producător de stat şi vânzător de arme din Rusia, Rosoboronexport, ar fi semnat deja un contract de peste 500 de milioane de dolari cu un partener străin a cărui identitate nu este cunoscută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Resursele armatei ucrainene sunt aproape epuizate, anunţă Serghei Şoigu