Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rețelele de fibră optică au fost sabotate în mai multe părți ale Franţei

Rețelele de fibră optică ale mai multor operatori de telecomunicații au fost sabotate în șase zone ale Franței, a anunțat luni poliția franceză, citată de AFP. Parisul nu a fost afectat.

de Redactia Observator

la 29.07.2024 , 16:58

- Profimedia

''Sabotaje nocturne'' care au afectat reţelele de fibră optică ale mai multor operatori, între care Free şi SFR, au fost comise în noaptea de duminică spre luni în şase departamente din Franţa, informează luni surse din poliţie citate de AFP. Parisul, inima Jocurilor Olimpice de vară în perioada 26 iulie - 11 august, nu a fost afectat, a adăugat sursa citată, precizând că departamentele în cauză sunt situate în sud-estul, sud-vestul, estul şi nordul Franţei.

Incidentul a avut loc la trei zile după ce mai multe acte coordonate de sabotaj au paralizat serviciile de trenuri de mare viteză cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, perturbând călătoriile pentru sute de mii de oameni

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Aceste sabotaje, care au avut loc în departamentele Bouches-du-Rhone, Aude, Oise, Hérault, Meuse şi Drome, au intervenit la câteva ore după sabotarea mai multor linii feroviare de mare viteză care a provocat haos în gări vineri dimineaţă, cu câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. "Toate trenurile" din reţeaua de mare viteză franceză circulă "normal" luni dimineaţă, a dat asigurări ministrul delegat al transporturilor, Patrice Vergriete.

Pe acelaşi subiect

Compania feroviară publică SNCF a anunţat încă de duminică încheierea lucrărilor de reparaţii şi că nu va mai exista "nicio perturbare" în traficul de călători "de luni dimineaţă". Duminică, un militant al mişcării de stânga radicale a fost reţinut într-un sit al SNCF la Oissel, în nord-vestul Franţei, informează luni surse din poliţie. 

Toate trenurile circulă normal, dă asigurări ministrul transporturilor

Toate trenurile de pe liniile de mare viteză din Franţa circulă ''normal'' luni dimineaţă, la trei zile după actele de sabotaj survenite înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, a dat asigurări ministrul interimar al transporturilor francez, Patrice Vergriete, potrivit AFP.

''Vă confirm faptul că în această dimineaţă toate trenurile circulă: pe linia Est acest lucru se întâmplă de sâmbătă, pe linia Atlantică ieri era deja o situaţia cvasinormală, şi pe linia Nord ieri mergeau trei trenuri din patru, iar astăzi se circulă normal'', a declarat ministrul demisionar pentru postul RTL.

Reţeaua feroviară a Franţei a fost ''sabotată'' vineri dimineaţă, ziua în care a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, cu un incendiu voluntar, menit să ''paralizeze'' reţeaua TGV. Peste 800.000 de călători au fost afectaţi de atacul asupra companiei feroviare franceze SNCF petrecut în noaptea de joi spre vineri.

SNCF a precizat că a ''fost victima mai multor acte răuvoitoare concomitente care au vizat liniile de mare viteză Atlantică, Nord şi Est'', subliniind că ''incendii voluntare'' au fost declanşate pentru "a avaria echipamentele''. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Rețelele de fibră optică au fost sabotate în mai multe părți ale Franţei