Antena Meniu Search
x

Video Reţeta tradiţionalei baghete franţuzeşti, schimbată prin lege. Ce modificări vor fi obligaţi brutarii să facă

Celebra baghetă franţuzească îşi schimbă reţeta, dar ne va oferi în continuare toată plăcerea gustului. Mai puţin hipertensiunea. De duminică, cele 35.000 de brutării din Franţa vor fi obligate să nu mai pună aşa multă sare în aluat. 

de Redactia Observator

la 29.09.2023, 21:26

Vezi și

Francezii devorează anual peste şase miliarde de baghete, dar înghit cu ocazia aceasta şi multă sare, care favorizează bolile de inimă. De la 1 octombrie, o decizie luată la nivel naţional obligă brutarii să pună cel mult 1,4 grame de sare la 100 de grame de pâine. Localnicii par luaţi prin surprindere. 

Francezii depăşesc limita consumului de sare

Bărbat: Am fost atent la sarea din mâncare, dar nu şi în pâine. 

Femeie: Eu nu simt sarea.

Pe acelaşi subiect

Femeie: Mie nu îmi place pâinea cu sare. Nu îmi dau seama care pâine are sare sau nu, trebuie să mă uit pe etichetă.

La nivel mondial, un adult consumă, în medie, 5 grame de sare pe zi. Uneori fără să ştie, francezii ajung să depăşească limita cu trei grame. Mâncătorii pasionaţi de baghete trebuie să fie atenţi şi la ce fel de făină are pâinea. 

Sfatul nutriţioniştilor

Karine De La Rouére, nutriţionist: Trebuie să evităm pâinea albă, care conţine mai multă sare. O să optăm pentru o pâine integrală care este mai bogată în fibre şi mult mai bună pentru sănătatea noastră. 

Anul trecut, bagheta franțuzească a intrat în patrimoniul imaterial al umanității. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Reţeta tradiţionalei baghete franţuzeşti, schimbată prin lege. Ce modificări vor fi obligaţi brutarii să facă