Antena Meniu Search
x

Video Revoltă în familia Elenei Răducanu, ucisă în Spania: "Vața unui român valorează mai puțin decât libertatea unui spaniol"

Revoltă și indignare în familia lui Isabell Elena Răducanu, tânăra româncă ucisă fără milă în Spania, în 2019, după ce iubitul ei Juan Vicente - presuspusul autor al crimei - a fost eliberat pe cauțiune. Fratele româncei consideră eliberarea bărbatului o greșeală și spune că altfel ar fi stat lucrurile dacă sora lui nu era cetățean străin.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 17.03.2021, 13:29

  • Isabell Elena Răducanu a fost ucisă la 11 iunie 2019. A fost sugrumată și înjunghiată de 37 de ori, în apartamentul ei din Xàtiva, Spania.
  • Tânăra româncă era însărcinată în șase luni. Atât ea, cât şi fetiţa ei nenăscută, au murit.

În vara anului 2019, Isabell Elena Răducanu, o româncă stabilită în Spania, însărcinată în 6 luni, a fost ucisă fără milă în propria casă. 

Românca trăia la Xativa, în provincia Valencia, împreună cu fiica ei de aproximativ 8 ani şi partenerul de viaţă, un spaniol în vârstă de 32 de ani, Juan Vicente, tatăl viitorului ei copil.

Facebook

Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că Elena ducea o viaţă de calvar alături de Juan Vicente. Bărbatul o bătea şi ameninţa că o va ucide dacă îl părăseşte. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit publicaţiei Levante-EMV, iubitul Elenei a fost arestat pe 13 martie 2020, iar a doua zi a fost trimis la închisoare. Oamenii legii au reuşit să demonstreze că, la momentul crimei, bărbatul nu era la muncă, aşa cum a pretins el, iar probele biologice au arătat că întreţinuse relaţii intime cu victima în acea zi, deși el a spus contrariul în timpul audierilor.

Facebook

În plus, în noaptea dinaintea crimei, Juan Vicente a căutat pe internet informații despre "poliția națională din Xativa", iar cu câteva zile înainte a urmărit dacă un supermarket din apropierea casei avea camere de supraveghere.

De asemenea, trei prieteni ai lui Isabell le-au arătat oamenilor legii toate conversațiile WhatsApp cu victima, în care Elena le spunea că partenerul ei o abuza, o controla și o amenința că "îi va tăia gâtul" - exact felul în care a ajuns să fie ucisă - dacă va continua cu ideea de a se despărți de el.

În ciuda tuturor dovezilor expuse de procurori, pe 16 februarie, Tribunalul din Valencia a decis eliberarea pe cauțiune a presupusului criminal.

Facebook

După ce o rusă a bărbatului a plătit cei 15.000 de euro, spaniolul a părăsit închisoarea Picassent.

Familia Elenei este revoltată și cere să se facă dreptate: "Ne-au lăsat fără speranță în Justiție"

Pentru Gavril Răducanu și restul familiei tinerei românce ucise, această eliberare denotă faptul că "acuzatul a fost considerabil favorizat".

"Sora mea, o ființă nevinovată cu un copil inocent în pântece, merită toată protecția și respectul legislației spaniole. Ne-au lăsat fără speranță în Justiție. Avem sentimentul că ne ignoră pentru că nu suntem de origine spaniolă", a declarat Gavril Răducanu, fratele Elenei.

Isabell, în timpul unei vizite în România, cu fratele, mama și o nepoată

.levante-emv.com

Bărbatul spune că este foarte nedrept ca persoana acuzată de uciderea surorii şi nepoatei lui să fie eliberat, mai ales când există atât de multe dovezi care îl acuză.

"Nu înțelegem ... Se pare că viața unui român valorează mai puțin decât libertatea unui spaniol. Este, de asemenea, o greșeală, care ne-a rănit profund pe familia mea și pe mine. Există dovezi considerabile că el este presupusul autor al crimei. Există probe ADN, care sunt mai puternice decât mărturia unor martori, iar acest lucru nu a fost luat în considerare atunci când a fost pus în libertate", a mai spus fratele lui Isabell, care încearcă să caute dreptate în numele întregii familii.

Elena Răducanu a fost înjunghiată de 37 de ori

Isabell Elena Răducanu a fost ucisă la 11 iunie 2019. A fost sugrumată și înjunghiată de 37 de ori, în apartamentul ei din Xàtiva, Spania.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tânăra româncă era însărcinată în șase luni. Atât ea, cât şi fetiţa ei nenăscută, au murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Revoltă în familia Elenei Răducanu, ucisă în Spania: "Vața unui român valorează mai puțin decât libertatea unui spaniol"