Antena Meniu Search
x

Ripostă de la Moscova, după noile sancţiuni UE împotriva Rusiei. Cine se află pe "lista neagră" a Kremlinului

Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat vineri că a extins semnificativ lista oficialilor din Uniunea Europeană cărora li se interzice accesul în Rusia, ca reacţie la cel mai recent pachet de sancţiuni decise la Bruxelles împotriva unor persoane fizice şi juridice ruse, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 23.02.2024, 16:59

Anunţul Ministerului de Externe de la Moscova - Profimedia

Cele 27 de state membre ale Uniunii au aprobat miercuri a 13-a rundă de sancţiuni împotriva Rusiei: pe lista neagră au fost incluse aproape 200 de nume noi de entiăţi şi persoane acuzate că au contribuit la înarmarea forţelor ruse împotriva Ucrainei ori s-au implicat în răpirea unor copii ucraineni.

Reacţie de la Moscova, după al 13-lea pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei

Moscova respinge acuzaţiile şi a comunicat vineri că "Uniunea Europeană îşi continuă eforturile sterile de a crea presiuni asupra Rusiei prin măsuri restrictive unilaterale", relatează Agerpres.

Ministerul de Externe rus a apreciat că astfel de acţiuni sunt "ostile" şi a precizat că va aplica noi interdicţii de acces unor reprezentanţi ai organismelor judiciare şi comerciale europene care au acordat asistenţă militară Ucrainei, reprezentanţilor unor instituţii ale UE implicaţi în urmărirea penală a oficialilor ruşi şi celor care au colectat date în sprijinul ideii de a confisca active de stat ruseşti.

Pe lista de interdicţii a Rusiei figurează şi reprezentanţi ai Consiliului Europei, parlamentari din statele Uniunii Europene, membri ai Adunării Parlamentare a OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) şi ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, arată comunicatul ministerului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Ripostă de la Moscova, după noile sancţiuni UE împotriva Rusiei. Cine se află pe "lista neagră" a Kremlinului