Antena Meniu Search
x

Şi-a riscat viaţa pentru a naşte şi a-şi ţine fetiţa în braţe o singură dată

Stephanie McKittrick, o femeie de 34 de ani, din Belfast, Irlanda de Nord, a trecut printr-o situaţie extrem de complicată după ce a devenit pentru a doua oară gravidă.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 04.06.2019, 19:20

Stephanie McKittrick, o femeie de 34 de ani, din Belfast, Irlanda de Nord, a trecut printr-o situaţie extrem de complicată după ce a devenit pentru a doua oară gravidă.

Deja mama unei fetiţe de un an şi jumătate, Stephanie a rămas din nou însărcinată, însă a început să aibă mari probleme în a 20-a săptămână de sarcină.

Stephanie a fost descoperită cu exces de lichid la creier când era însărcinată

Conform The Sun, totul a început într-o dimineaţă când femeia nu a reuşit să-şi mai deschidă ochii. A ajuns cu greu la toaletă, unde a vomitat, iar apoi şi-a alertat soţul.

Pe acelaşi subiect

A fost transportată la spital, unde medicii au stabilit că Stephanie are un exces de fluid în zona creierului şi are nevoie ca zona respectivă să fie irigată.

Problema era una cât se poate de serioasă, iar medicii i-au recomandat să renunţe la sarcină pentru a nu-şi pune viaţa în pericol. Mai ales în condiţiile în care nici fătul nu se dezvoltase corespunzător şi avea doar 30% şanse de supravieţuire.

Stephanie a cerut timp de gândire, iar apoi a luat o decizie radicală. A decis să încerce să ducă sarcina la bun sfârşit, în speranţa că va reuşi să-şi ţină a doua fetiţă în braţe măcar o singură dată.

Următoarele săptămâni au fost însă un adevărat calvar pentru Stephanie, totul culminând cu intervenţia pe creier survenită în a 30-a săptămână de sarcină.

A fost operată pe creier cu anestezie locală, pentru a putea duce sarcina la bun sfârşit

Pentru a se evita producerea unei tragedii, Stephanie a fost operată doar cu anestezie locală şi i s-a aplicat paracetamol pentru a nu face febră.

Femeia îşi aminteşte că "a fost cea mai oribilă oră din viaţa mea. Simţeam cu sângele mi se prelinge pe craniu".

A trecut cu bine peste momente, iar în a 35-a săptămână de sarcină a născut prin cezariană o fetiţă pe nume Layla.

Din păcate, însă, problemele în cazul fătului s-au accentuat, astfel că Layla s-a născut doar cu o jumătate de inimă şi un singur plămân, astfel că a respirat doar cu ajutorul aparatelor.

Totuşi, Stephanie şi-a îndeplinit visul, respectiv să-şi îmbrăţişeze măcar pentru o singură dată fiica.

După 25 de ore de la naştere, Stephanie a fost pusă în situaţia de a lua o nouă decizie radicală. A decis ca fiica ei să fie deconectată de la aparatele care o ţineau în viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Şi-a riscat viaţa pentru a naşte şi a-şi ţine fetiţa în braţe o singură dată