Antena Meniu Search
x

Robinson Crusoe al Italiei a cedat luptei cu autorităţile şi a părăsit insula: "Frumuseţea e acolo unde nu e nimeni"

Un italian care a trăit mai bine de 32 de ani singur pe o insulă a cedat luptei cu autorităţile şi a părăsit paradisul din Mediterană. Cel supranumit "Robinson Crusoe al Italiei" şi-a dedicat ultimele decenii protejării unei insule cunoscute pentru plajele cu nisip roz, după ce a ajuns întâmplător în acest loc când i s-a stricat catamaranul. Între timp, micul colţ de rai a ajuns al nimănui, aşa că bărbatul a fost evacuat. Iată povestea impresionantă.

de Redactia Observator

la 28.04.2021, 17:35

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Un colţ de rai pentru care Mauro Morandi s-a luptat mai bine de trei de decenii. Bărbatul a ajuns aici în 1989, după ce ambarcaţiunea în care se afla s-a stricat în drumul său către Pacific. Atunci, el a aflat că îngrijtorul acestei insule recunoscute pentru plajele sale cu nisip roz urmează să se pensioneze, aşa că şi-a vândut catamaranul şi a rămas aici.

Mauro Morandi:  Am ajuns aici pe 1 iulie 1989. Am navigat aici şi am găsit exact ceea ce căutam.

Pe vremea aceea, Mauro avea 50 de ani. S-a mutat într-un adăpost din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şi-a construit panouri solare şi a început să colecteze apă de ploaie pentru că pe insulă nu există nici o sursă de apă potabilă. Condiţiile nu au fost ideale, dar frumuseţea locului a făcut ca toate sacrificile să merite.

Mauro Morandi: Nu e nimeni. Frumuseţea e acolo unde nu e nimeni.

La începutul anilor 90, mii de oameni vizitau anual această insulă. Fiecare turist pleca de aici cu un recipient plin de nisip roz ca amintire, astfel că peisajul s-a schimbat, iar culoarea plajei nu mai e aceeaşi. În 1999, plaja a fost închisă de către autorităţi.

Mauro Morandi: Natura a avut nevoie de 10.000 de ani pentru a crea această plajă. Omenirea a reuşit să o distrugă în doar 20.

Silit să plece 

Problemele pentru Mauro au început atunci când compania privată care gestiona insula a dat faliment şi întrucât nu a reuşit să găsească nici un cumpărator care să achiziţioneze insula şi să îi permită să rămână îngrijitor, aceasta a ajuns să fie deţinută de autorităţile pentru gestionarea parcurilor naturale în 2016. De atunci, bărbatul a fost somat să evacueze insula de mai multe ori.

Mauro Morandi: Aş vrea să rămân aici cât pot. Îmi dau seama că îmbătrânesc, dar încă simt că pot.

Mauro Morandi a spus că a renunţat însă la luptă şi se va muta într-un apartament modest într-un oraş din apropiere de Modena, locul unde s-a născut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Robinson Crusoe al Italiei a cedat luptei cu autorităţile şi a părăsit insula: "Frumuseţea e acolo unde nu e nimeni"