Antena Meniu Search
x

Galerie foto Rolf Harris, fost prezentator al BBC, condamnat pentru pedofilie, a murit la 93 de ani

Artistul australian Rolf Harris, care a fost închis pentru pedofilie și o serie de abuzuri asupra unor fetelor, a murit la vârsta de 93 de ani. El a fost găsit vinovat de o serie de astfel de fapte comise între 1968 și 1986, în urma unui proces din 2014, și a fost condamnat la închisoare pentru cinci ani și nouă luni. A fost eliberat din închisoare în 2017, dar nu și-a cerut niciodată scuze victimelor sale. Conform certificatului său de deces moartea sa se datorează unui cancer la gât, la care se adaugă și "fragilitatea cauzată de bătrânețe", conform BBC.

de Redactia Observator

la 23.05.2023, 17:41

Ulterior, rudele lui Rolf Harris a dat publicității o declarație în care a confirmat că "acesta a murit recent în pace înconjurat de familie și prieteni" și că a fost înmormântat. În plus, acestea au cerut ca intimitatea lor să fie respectată și au declarat că nu vor face alte comentarii.

În urma unui proces controversat, Harris a fost inițial găsit vinovat de 12 atacuri asupra a patru fete, în principal în anii ’70 -’80. O condamnare, legată de acuzațiile de abuz asupra unei fete de opt ani, a fost anulată ulterior. Cu toate acestea, judecătorii Curții de Apel au respins cererea de a contesta celelalte 11 condamnări. Printre victime s-au numărat două adolescente, dar și una dintre prietenele fiicei sale.

Condamnările pentru pedofilie i-au pus capăt carierei

Înainte ca detaliile despre abuzurile sale să fie cunoscute de publicul larg, Harris a fost o figură binecunoscută în industria divertismentului din Marea Britanie și Australia timp de mai bine de 50 de ani. S-a mutat la Londra în 1952, la vârsta de 21 de ani, și a continuat să găzduiască și să producă de emisiuni pentru copii, precum și seriale despre animale și artă. În plus, în 2006, el a pictat un portret al reginei Elisabeta a II-a pentru a marca împlinirea a 80 de ani.

De-a lungul carierei sale a primit unele dintre cele mai prestigioase premii și distincții ale industriei britanice de divertisment, dar a rămas fără acestea la scurt timp după condamnarea pentru abuz. În instanță, procurorii au susținut că Rolf Harris a fost "un pervers sinistru" care s-a folosit de faima sa pentru a atrage femei și fete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Rolf Harris, fost prezentator al BBC, condamnat pentru pedofilie, a murit la 93 de ani