Antena Meniu Search
x

Roman Abramovici rămâne pe lista oligarhilor ruși sancționați de UE. Contestaţia lui, respinsă de Tribunalul Uniunii Europene

Oligarhul rus Roman Abramovici a pierdut o contestație împotriva deciziei Uniunii Europene de a-i îngheța fondurile și de a-i interzice să călătorească pe teritoriul celor 27 de state membre și asta din cauza presupuselor sale legături cu președintele rus Vladimir Putin, transmite Bloomberg.

de Redactia Observator

la 10.04.2024, 14:35

Roman Abramovici
Abramovici rămâne pe lista sancţiunilor UE. Tribunalul European i-a respins contestaţia - Profimedia

UE "nu a greșit în evaluarea sa" prin includerea și menținerea lui Abramovici pe lista de sancțiuni, a decis miercuri, la Luxemburg, Tribunalul Uniunii Europene. Instanța a respins, de asemenea, o cerere de despăgubire din partea omului de afaceri, întrucât acesta nu a reușit să anuleze decizia Bruxellesului.

Abramovici este unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, controlând active 13 miliarde de dolari din vânzarea companiei petroliere Sibneft către compania de stat Gazprom în 2005. Anul trecut, el a fost nevoit să vândă echipa de fotbal Chelsea din Londra pentru 5,4 miliarde de dolari, după ce a fost sancționat de Marea Britanie. UE a adoptat propriile sancțiuni câteva zile mai târziu.

Miercuri, judecătorii UE au respins, de asemenea, afirmațiile lui Abramovici privind o "încălcare disproporționată" a libertății sale de a se deplasa liber în UE în calitate de cetățean portughez. 

Blocul comunitar a sancționat aproape 1.800 de persoane și entități de la începutul războiului Rusiei asupra Ucrainei, începând cu anexarea Crimeei în 2014 și urmată de invazia din februarie anul trecut. Apelurile în instanță împotriva deciziilor UE privind sancțiunile pot dura ani de zile și rareori se soldează cu o victorie de durată. Fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici și fiul său rămân pe lista de sancțiuni a UE din 2014, chiar și după ce au câștigat mai multe apeluri în instanță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Roman Abramovici rămâne pe lista oligarhilor ruși sancționați de UE. Contestaţia lui, respinsă de Tribunalul Uniunii Europene